Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sam przebieg licznika to jeszcze nie wszystko bo zostaje na przyklad numer nadwozia , a moze jest mozliwosc przelozenia jakiejs kosci pamieci w ktorej sa zapisane te dane :?:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Jeżeli są to liczniki tego samego typu to wydaje mi sie ze to jak najbardizej mozliwe.

To chyba nie jest takie proste w przypadku gdy jeden licznik dochodzi do 299960 i staje a ten drugi nie wiesza się na tym przebiegu.

Opublikowano
Dokładnie, muszą być to liczniki identyczne i najlepiej z tego samego roku produkcji żeby miały taką samą elektronikę ...wtedy można przelutować eeprom bo jest taki sam, jeżeli są inne to pozostaje albo ktoś kto zajmuje się pzrprogramowywaniem liczników albo ASO....kiedyś pytałem ile by kosztowała wymiana licznika z przeprogramowaniem zawartości i powiedziano mi ok. 200 PLN ( w ASO w Krakowie ) było to jakieś 2 lata temu.
Opublikowano

dzięki za odpowiedzi. Pozostaje mi tylko przeprogramowanie pamięci bo liczniki są innego typu(inne kolory obudowy).

pozdrawiam

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...