Skocz do zawartości

Problem z wyświetlaczem przebiegu w E34 520i Vanos 92'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Zamieniłem swoją 535i na 520i w kombi :d

Ale mam pierwszy problem(pierwszy - którego sam nie mogę rozkiminić)

Mianowicie gdy załaczam zapłon podświetlenie licznika kilometrów sie podświetla i coś tam na nim widać ale baaardzo kiepsko, bo jakims czasie podświetlenie gaśnie i nie widać nic - wyświetlacz jest ciemny, nie ma żadnego podświetlenia. Czytałem sporo na tej stronie http://www.bmwe36blog.com/2008/08/28/fixing-bmw-e36-odometer-lcd-diy/ , bo ktos na forum to zarzucił. ale że moj angielski jest sredni, to chciałbym otrzymac wsprawcie od kogos kto moze juz to robil, badz wie jak to przeprowadzic w miare bezpiecznie. jutro chce zdjac zegary, bo z tego co widze to musze zdjac kierownice zeby wyjac te zegary, chce sie za to zlapac jutro, wiec za wszelkie wskazowki bede baaardzo wdzieczny ;)

A i tak calkiem poza tematem - jesli ktos wie jak wyjac wlacznik swiatel - bo tam takze nie mam podswietlenia - to wielkie dzieki jesli mi to wyjasni, bo drazni mnie taki brak podswietlenia :)

Opublikowano
Kierownicy nie musisz zdejmowac żeby wyjąc zegary,pamiętaj żeby przed rozpoczęciem pracy odłączyc klemę żeby uniknąc błędu poduszki (świecenia kontrolki poduszki ).żarówki o mocy 2W nie mocniejsze !! a włącznik świateł wyjmiesz naciskając blaszki na dole i górze wyłącznika od wewnątrz po wyjęciu licznika.
Opublikowano
a powiedz mi jak wyjac te zegary bez zdejmowania kiery, bo glownie to mnie blokuje z dzialaniami :] kombinowalem na rozne sposoby - lecz niestety nie skutecznie. slyszalem o jakiejs ruchomej lewej dzwigni, ze trzeba ja z kierownica w lewo, probowalem, ale blokuja mi sie o wlacznik kierunkow :]
Opublikowano
U mnie jest możliwośc regulacji kierownicy,więc podnosiłem -wyciągałem do siebie i pozamiatane,zobacz czy masz taką dżwignię po lewej stronie w obudowie kolumny kierowniczej.Pamiętam że trzeba zegary delikatnie "wkomponowac"w koło kierownicy.
Opublikowano
dzwignie to mam, ale jest pod kolumna kierownicza, nawet jak ja otworze, to mi sie nic nie dzieje, kierownica ni jak sie nie rusza...wiec to nie to niestety, nie za bardzo mi sie usmiecha wyjmowanie tej poduszki bo to chyba sporo roboty z tego co czytalem na forum....
Opublikowano
No to luzuj tą dżwignię bo o nią mi chodziło i pociągnij kierę tak jakbyś chciał ją zdjąc z wieloklinu,gwarantuję Ci że ułatwi dostęp,kierownica podniesie się wyżej .
Opublikowano
wlasnie o to mi chodzi, jak zluzuje to ni jak nie moge ruszyc kierownica, zastala sie czy co? ale ani nie moge jej podciagnac do siebie, ani wsunac no po prostu nic....