Skocz do zawartości

Czy visko ma krecic sie caly czas? i sprawa reset kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dwa pytania:

1. Czy viskoza powinna krecic sie caly czas począwszys od zapalenia samochodu?? bo w moim 316 tak jest ze odpalam auto i ona kreci sie non stop.

2. Chce odpiac klemy by zresetowac kompa. Co po tym zabiegu trzeba zrobic by ten kompa normalnie sprawowal sie- zapiac pod auku i tyle czy trzeba zapalic go na jakis czas zeby postal na wolnych obrotach czy przejechac sie czy jak???

Opublikowano

1) Tak kręci się cały czas , w zależności od temperatury - wolniej - szybciej

2) Musisz poszperać na forum , gdzieś jest ta cała procedura dokładnie opisana,może ktoś wklei linka...

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
a ktoś powie potrzebna ci żarówka 12v z kabelkami teraz odkręcasz koło odpinasz wtyczke czujnika z przodu są trzy styki więc żarówka łączysz te dwa w pionowej linii i włączasz zapłon jak ci kontrolka zgaśnie to czujnik do śmieci jak pali dalej to sprawdzasz do skutku z tylu czujnik jest 2 pionowy

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

2. no po godiznie szuknia w koncu znalazlem ehhh dzieki za odpowiedz

podziel sie i zamiesc linka do tego tematu...szczerze powiem ze nie mam czasu az tyle szukac:)

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
reset robimy tak włączamy zapłon nie wyjmując odłączamy kleme - potem + i łączymy że sobą na ok 10 minut potem podlaczamy akumulator i odpalamy trzeba trochę ostrzej potraktować gaz żeby komputer mógł zebrać dane więc wysokie obroty wskazane potem tak do 3 biegu a potem spokojną jazda to tyle

Opublikowano
podpialem sie wlasie do tylniego kola z zaroweczka- i ona po przekreceniu stacyjki nie zaswiecila...a abs nadal swieci-podpialem sie narazie do jednego kola. Ona ma sie zaswiecic tak po przekreceniu chyba?? i z tylu u mnie tez 3 piny są...
Opublikowano
żarówka nigdy nie święci patrz na kontrolke jak podłączsz żarówkę zamiast zepsutego czujnika to kontrolka zgaśnie żarówka to tylko zabezpieczenie przepięciowe bo można to polaczyc zwykłym kablem :) sprawdź każda kombinacje kabli są aż trzy :) Tu chodzi o to że w czujniku masz pękniętą sprężynke a diagnoza abs jest robiona odrazu po włączeniu zapłonu