Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ma ktos rysunek w jakim miejscu powinien byc zaznaczony poziom oleju?Słyszałem ze jezeli jest zamaly stan moze glosniej pracowac
Opublikowano

Po co Ci jakiś rysunek?? Poziom oleju powinien być po środku między dwoma znacznikami na bagnecie.....ilość oleju pomiędzy wartścią min i max to 1 litr.

Jeżeli chodzi o głośną pracę tego silnika to powody moga być różne... poczytaj na forum...było tego całe mnóstwo :wink:

Opublikowano

gdzieś czytałem, że zaleca się ale to nie jest żadną regułą zaznaczam

na zimę poziom na bagnecie 1/3 miarki w zakresie między min a max na bagnecie (wtedy silnik łapie szybciej temperaturę) a na lato 2/3 miarki między min a max na bagnecie

ale jak będziesz miał w połowie to też dobrze aby nie było poniżej min i powyżej max to logiczne

jeśli chodzi o głośna pracę tak tak jak kolega wyżej napisał było juz o tym na forum poszukaj może to być spowodowane różnymi aspektami

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano
gdzieś czytałem, że zaleca się ale to nie jest żadną regułą zaznaczam

na zimę poziom na bagnecie 1/3 miarki w zakresie między min a max na bagnecie (wtedy silnik łapie szybciej temperaturę) a na lato 2/3 miarki między min a max na bagnecie ...

Jest taka teoria ;) i jak komuś nie ubywa za dużo oleju, to może takie coś wprowadzić w życie, szczególnie jeżeli ktoś wymienia częściej olej niz raz w roku ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)