Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odkąd wymieniłem sprzęgło, ciągle słyszę jakieś "gruchoty". Nie zawsze ale tylko czasami, ciche ale jednak wqrzający. Tak jakby dźwięk dochodził ze skrzyni. Co to może być? Wolę spać i jeździć spokojnie ;)
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
wymieniałeś cały komplet?? Gruchocze cały czas czy tylko podczas ruszania i ewentualnie zmiany biegów? Sam zmieniałeś czy w jakimś warsztacie? Podczas ruszania puszczaj powoli sprzęgło bez dodawania gazu, jak się to gruchotanie nasili to napisz to prawdopodobnie będe wiedział co to może być.
Opublikowano
podłączam się pod temat, u mnie słychać grzechotanie na biegu jałowym, a jak wcisne sprzęgło grzechotanie ustaje. Co to może być? jakieś łożysko, docisk?
Opublikowano
U mnie też tak gruchotało i gruchocze nadal.Wymieniłem sprzeglo,dalej gruchocze,tylko po rozgrzaniu.Po przeczytaniu kilku rad na forum że to skrzynia,idę za ciosem i wymieniam bo to napewno to!ale jednak dalej to samo?:(okazało sie ze jast mały luzik na wale korbowym,wytarła się panewka kołnierzowa(oporowa) :shock: czasem lubi stukac i własnie gruchotac ale tylko gdy auto jest dobrze rozgrzane.Nie warto tego naprawiac,nie ma wplywu na osiagi itp...Poza tym lepiej kupic drugi silnik!tylko ze jak widze to jest prawie w każdej e36!tylko nie wielku na to zwraca uwage...U was może okazać sie że to tylko coś w skrzyni :8)