Skocz do zawartości

330d 184PS - Jak bardzo awaryjny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Dlanuję kupić E46 330d.

Naczytałem się na forum o tym, że 184 konny 530d to dość problematyczne auto. Jak ma się to do 184 konnego 330d, bo rozumiem, że to ten sam silnik? Czy faktycznie zdarzają się mu częste usterki? Kiedy wprowadzono w nim jakieś zmiany? Czy już przy facelifcie czy dopiero przy zmianie na 204konną wersję? Pytam, bo szukam 330d, 184 konie by mi całkowicie wystarczyły, ale nie chcę wpaść w bagno kosztów związanych z naprawami.

dzięki z góry

Opublikowano

Witam,

co rozumiesz przez swtierdzenie problematyczne ?? Jeśli jest zakatowana i nikt nic w niej nie robił to jest Duzy problem jak kupisz taką. Jeśli kupisz w dobrym stanie to nie ma czego sie obawiać jedynie stacji paliwowych które mieszaja paliwa. Co za tym idzie lecą wtryski a to już nie jest mały wydatek bo silośc pln x 6 szt. Normalne rzeczy jak klocki, tarcze, amorki, opony trzeba wymieniac i dbać dla własnego bezpieczeństwa. Nasze drogi temu nie sprzyjają. :nienie:

Opublikowano

Naczytałem się na forum o tym, że 184 konny 530d to dość problematyczne auto. Jak ma się to do 184 konnego 330d, bo rozumiem, że to ten sam silnik?

No to sam sobie odpowiedziałeś.

Skoro jednostka napędowa jest ta sama - to czemu ma się zachowywać inaczej w aucie innej serii.

Opublikowano

3.0 d dostal kilkakrotnie nagrode za najlepszy silnik diesla

problem z awaryjnoscia opisywana na tym forum to wina tego ze duzo ludzi kupuje te auta tylko odpicowane na pierwszy rzut oka ale niestety juz zajechane z duzymi przebiegami, czesto z padajacymi wtryskami [zle paliwo] lub turbina

jak wydasz troche wiecej kasy, dobrze sprawdzisz przez zakupem, wezmiesz z pewnego zrodla to nie sadze zebys mial z autem problemy

aha osobiscie sugerowalbym auto z manualna skrzynia bo sa problemy z automatami