Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Zauważylem iz w garazu na podłodze na wysokosci tylnego mostu pojawily sie kropelki oleju.

Zaglądajac pod autko widać że coś sie zaczyna pocić w tylnym moscie .

W tym tyg zamierzam skierować auto do lekarza ::)

Czy juz ktoś z kolegów coś podobnego przerabiał ? Poważna usterka ? Czy tylko uszczelniac trzeba wymienic ?? duzo rozbierania ???

THX

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
Juz kiedys wspominalem na forum.U znajomego w e60 545i ,wracajac z aukcji bankowej. Przegonilismy ja troche ,az w pewnym momencie zaczelo strasznie smierdziec przepalonym olejem,rozgrzanym metalem... .Po zatrzymaniu sie na poboczu,most byl tak rozgrzany ,ze zapalila sie trawa dotykajaca most.Dojechac dojechalismy ,ale most do wyrzucenia.Brak oleju,ale kto by pomyslal,ze to tez trzeba sprawdzic,w prawie nowym aucie... ? :duh: :jawdrop:
Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano
a co bylo przyczyna ?
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano

pewnie wyciek z oringu albo z korka :) często własnie przez takie pierdoły jak nie obejrzenie mostu czy skrzyni są drogie tragedie.

No ale kto by pomyślał w końcu olej lifetime i w skrzyni i w moście.

Profilaktyka najważniejsza

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
Podobno w e60 to taka wada fabryczna, w swoim serwisie słyszałem o wielu takich egzemplarzach. Ja też miałem z tym problem. Trzeba to co jakiś czas kontrolować.