Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zalozylem dzis do mojej E30 2,5 16 alu niestety przod mam na oryginalnym zawieszeniu i wyglada dosc kulawo słyszalem ze mozna przyciac spezyny moze mi ktos poradzic jak to zrobic i ile?

Opublikowano
ja bym ci nie radzil przycinac sprezyn.Mozna takie cos zrobic ale wtedy bedziesz musial dac gumy usztywniajace zeby ci nie dobilo. A przyciac to najlepiej tyle o ile ci "guruje". No nie wiem jak to jest u ciebie moze ze 2 - 3 cm.PZDR
Opublikowano

normalnie bierzesz szlifierę lub brzeszczot i jedziesz

najlepiej przycinaj po jednym zwoju

ale jak obcinasz oryginalne zawieszenie to wrzuć przynajmniej dobre amory, bo ci będzie inaczej ostro dobijać

Jak wrzucisz bilsteina b6 lub b8 będzie elegancko

Ja np kupiłem sprężyny progresywne weitec'a -40mm i będę też jeden zwój z przodu ciachał

tak naprawdę to na oryginalnych sprężynach dużo nie przytniesz

popatrz na sprężynę jak auto normalnie stoi

musisz ciąć tak by potem ten zwój który wchodzi w kielich i nadwozie całym obwodem wszedł w elementy mocujące

ps. pamiętaj żeby nie ciąć tak ostro na raz - chodzi o to żeby nie nagrzewać mocno sprężynki przy cięciu

powodzenia

JUST HT
Opublikowano
Na nowe zawieszenie brak funduszy miesiac temu pekla mi glowica :( a co za tym idzie kosztowna naprawa, teraz felgi udalo mi sie wyrwac w miare tanio dlatego decyduje sie na polsrodki, tyl mam Koni wiec jest ok ale malo komfortowo poza tym duzo jezdze okolo 40-50 tys km na rok a jeszcze jakis czas musze sie nia pokrecic! poza tym boje sie ze na twardym przodzie wogole ja wytluke! dlatego gdyby mi zeszla na dol 2-3cm bede zadowolony a przy tym zachowala swoje walory bylo by ok!