Skocz do zawartości

Nie otwierają się drzwi i bagarznik z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie otwiera drzwi, ani bagażnika. Auto nie ma alarmu , sam centralny zamek -i wygląda na to jakby układ w kluczyku "stracił pamięć" , ale drzwi kluczykiem otwierają sie normalnie i kontrolka od immobilizera gaśnie po włożeniu kluczyka do stacyjki - silnik pali itd... Może ktoś ma pomysł co moglo sie zepsuć - baterie już wymieniałem i sprawdzałem - jest dobra. Może ktoś z was już przez coś podobnego przechodzil - może jest jakaś kombinacja programująca na nowo radiowe otwieranie? Dzięki za pomysły. Pozdr.
Opublikowano

W bagażniku nad akumulatorem są bezpieczniki, sprawdź najpierw tam, później w lewym tylnym słupku jest wzmacniacz, też mógł się uszkodzić, na samym końcu cały moduł.

Poz sprawdzeniu bezpieczników zakoduj jeszcze raz kluczyk bo po wymianie baterii z reguły się to robi.

Opublikowano
, ale drzwi kluczykiem otwierają sie normalnie i kontrolka od immobilizera gaśnie po włożeniu kluczyka do stacyjki - silnik pali itd... Może ktoś ma pomysł co moglo sie zepsuć - baterie już wymieniałem i sprawdzałem - jest dobra. .

Pewnie trzeba ponownie zaprogramować kluczyk, poszukaj na forum bylo wiele razy nawet sam wklejalem zdjecie co i jak po kolei ze 2 dni temu z tym ze w dziale 3

Opublikowano

Czy to jest dobra metoda na kodowanie klucza

odowanie kluczyka (inicjalizacja pilota) w przypadku, gdy wymiana baterii w kluczyku trwała dluzej niż 1 min - cop spowodowało rozkodowanie kluczyka- obowiązuje rownież przed użyciem nowego nadajnika (kiedy np. poprzedni miał usterkę):

1. Wsiąść iz amknąć drzwi kierowcy.

2. Kluczyk zapłonu obrócić w zamku w kierownicy na chwilę (maks.5sek) w polozenie "1" i z powrotem ustawić na "0".

3. Przycisk "1" pilota( na kluczyku z lewej strony pod przyciskiem głównym) nacisnąć i przytrzymać. Przycisk "2" (po prawej stronie poniżej przycisku głownego w kluczyku) nacisnąć krótko tzrykrotnie ( x 3) raz za razem w ciągu 10 sekund nie puszczając przy tym przycisku "1".

4. Puścić przycisk "1".

5. Centralne ryglowanie sygnalizuje ryglując i natychmiast odryglowując, że inicjalizacja pilota jest skuteczna.

Opublikowano
Właśnie chyba tak programowalem. Musisz pamiętac ze jesli masz dodatkowy kluczyk to musisz go zaprogramowac w ciagu 30s od zaprogramowania pierwszego. Maxymalnie możesz to uczynić z 4 kluczykami
Opublikowano
Witam jest problem zaprogramowaniem klucza tzn postępuje według instrukcji dioda miga i nic nie reaguje. Czy spotakliście się z czymś takim że trzeba rozprogramować wszystkie klucze i na nowo zaprogramować. czekam na wyjaśnienia.