Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problemz moja e39 amianowicie gdy wlacze ogrzewanie w samochodzi z tylu mi idzie zimne powietrze... z przodu (szyba, srodek i nogi) idzie cieplo a z tylu zimne... wie ktos moze co sie stalo??? czy to tak musi byc???
Opublikowano

Masz przecież regulację z tyłu, a przynajmniej powinieneś mieć: u mnie są dwa kółka - jedno od natężenia nawiewu, drugie od "ciepłoty".

Z przodu z kolei przy górnej środkowej kratce masz pokrętło, którym regulujesz czy na cieplej ma wiać na górę, czy na dół (niezależnie od nastawionej temperatury - jak nastawisz na czerwone max, to "na twarz" będzie cieplej, na nogi zimniej i odwrotnie).

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
u mnie jest tylko jedno zamkniety/otwarty obieg...:/

Mówisz o konsoli między siedzeniami? Tam leci tylko zimne i możesz regulować intensywność nawiewu. Ciepłe ma wyloty pod siedzeniami.

Opublikowano
jeśli masz rególację na dwie gałki czyli nawiew otwart/zamknięty jedna gałka a druga ciepłe zimne to powinno działać dmuchać ciepłym jak masz tylko jedno pokrętło to nawiew na tył masz tylko zimny. Były modele i takie i takie. Ja u siebie mam możliwość nawiewu ciepłego powietrza na twarze pasażerów siedzących na tylnej kanapie.