Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem się zapytać

1.czy jak takowa nam się zaświeci to trzeba wymieniać płyn czy może można ją skasować i śmigać dalej ?

2.jakie będą skutki uboczne braku takowej wymiany dłuższa droga hamowania etc?

3.i ile pi razy drzwi może kosztować wymiana wraz z płynem w jakimś warsztacie ?

oraz tak z ciekawości zapytam jak by ktoś wiedział na jakiej zasadzie ta kontrolka działa tzn jak ona sprawdza czy jeszcze płyn jest ok czy już do kitu ? czy to sama się zapala po iluś tam km czy latach ?

ale przecież każdy jeździ inaczej i jeden hamuje na krawędzi ryzyka i płyn mu sie szybciej zużywa a inni hamują normalnie to rzecz jasna im powinien na dłużej starczyć

4.reasumując chodzi mi o to czy on sprawdza jaki jest stan zużycia płynu czy według właśnie km lub lat

ponumerowałem pytania dla jasności na wypadek jak by w mojej wypowiedzi panował chaos :P

pozdrawiam i dzięki za odp :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kontrolka reaguje na zbyt niski poziom płynu hamulcowego, co może być spowodowane zużyciem okładzin ciernych (klocki, szczęki), lub wyciekiem, a zatem zawsze trzeba ustalic przyczynę. Płyn wymienamy obligatoryjnie raz na dwa lata. To nie jest drogie 100-200 zł. I to by było na tyle. Pozdr. ZW
Opublikowano

poziom płynu hamulcowego ok

okładziny sprawdzałem też ok przód i tył

więc nie wiem co chyba po prostu już nadszedł czas na wymianę ;/

dzięki za info

pozdrawiam :)