Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauważyłem, że w dwóch miejscach odchodzi mi tapicerka, tj. miejsce pasażera na wysokości uchwytu i z tyłu gdzie mam zamontowaną "zasłonkę" na tyną szybę :/ Skoro tapicerka zaczęła odchodzić to musi to być czymś spowodowane..czyżby jakieś luzy w całej konstrukcji samochodu??

pozdrawiam

Opublikowano
Jak to się zacznie pogłębiać to będę musiał się tym zając..ile tapicer cz ktoś tam wyhaczy za usługe zneutralizowania tego nieładnego widoku??
Opublikowano
materiał stosowany na podsufitki to połączony welur z cienką warstwą pianki,z czasem pod wpływem wilgoci(para w samochodzie,pranie na myjni, itp.)zaczyna się rozwarstwiać z pianki robi się klejący proszek a materiał poprostu wisi.Niestety nieda się tego podkleić trzeba zerwać cały materiał wyczyścić całą powierzchnie i nakleić nowy materiał stosowany na podsófitki,koszt 100-200 zł w zależności od tapicera,zawsze można kupić używaną ale przeważnie w podobnym stanie co stara.