Skocz do zawartości

Prosze O pomoc , nie wiem co sie dzieje . BMW 2.0 D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Prosze o pomoc tych którzy mieli już taki przypadek postaram sie go najlepiej opisać.

BMW E46 2.0D .99r.

Na wolnych obrotach chodzi super ale czasami delikatnie zejdzie z obrotów jak by chciał zgasnąć . Bardziej sie to dzieje jak jest włączona klima , da sie z tym jeździć bo auto nie zgaśnie no ale jest to wkurzające.

Druga rzecz . Jade na prostej czy pod górke trzymam równe np.2000 obrotów lub chce przyśpieszyć to pojawia sie dziura w gazie , jak by jakaś przerwa . To juz jest bardziej wkurzające.

Dodam że zregenerowałem pompe wtryskową bo padła ,i wymieniłem padniety wtryskiwacz strujący , świece żarowe NGK , wszystkie filtry .

Prosze o doradzenie co to może być .

Na komputerze nic nie wyszło , zero błędów .

Opublikowano
sprawdż połączenia edgru i przeczyść go u mnie było podobnie to było nieszczelne połaczenie zrobiłem odrazu go przeczyśćiłem i jest ok pozdrawiam
moc jest z nami
Opublikowano

Zawór EGR wyczyściłem , był rzeczywiście zawalony nagarem .

Na wolnych obrotach już nie szarpie, tylko jak włacze klime to co jakiś czas cos lekko przydławia silnik, wymienie jeszcze rolke od napinacza klimy , zobaczymy efekty , natomiast tak zwana dziura w gazie , zobaczymy jak pojeżdze , dzisiaj przejechałm pare kilometrów i wydaje mi sie że raz wystąpiła no ale zobaczymy, może mis ie zdawało a może ustanie.

Narazie dziękuje za pomoc. :wink: