Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim aucie coraz bardziej narasta problem z wibracjami kierownicy

nie nasila sie to ze wzrostem predkosci, bardziej zalezne jest od nawierzchni,np na rownym asfalcie jest wszystko ok, wpadajac w jakis maly dolek od razu wszystko przenoszone jest na kierownice

wydaje mi sie ze w aucie tej klasy to nie jest normalne

wlaczajac S EDC jest lepiej ale czasami tez delikatnie cos czuc

obecnie mam zalozone kola 19 cali ale wczesniej na 16 calowych tez cos bylo odczuwalne

teraz tymbardziej sie to nasila, jakby cos bardziej sie wyrabialo

na szarpakach na stacji diagnostycznej niby wszystko jest ok

dodam ze auto kupilem po 3 letnim przestoju

Opublikowano
Może to być problem z którąś z tarcz hamulcowych. Mogłeś gwałtownie przycisnąć i zkrzywiłeś - zalecam wymianę. Lub może być przestawione zawieszonko ale nie sądze. Trzecia przyczyna może siedzieć w szerokości opon. Ale sądze że to tarcze po długim przestoju mogło się z rdzy coś osadzić i telepie ci kółkiem.
Opublikowano
tez walczyłem ztym problemem wymieniałem wszystko od hamulców ,opon,koncówek ,amortyzatorów,kzyżaka na wale,i problem nieraz mam nadal zycze powodzenia jak dojdziesz co jest daj znac

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

auto na rownym asfalcie bdb sie prowadzi, nie sciaga, kierownica nie wibruje

mozliwe ze sa sparciale gumy w tulejach wachaczy??

Opublikowano
auto na rownym asfalcie bdb sie prowadzi, nie sciaga, kierownica nie wibruje

mozliwe ze sa sparciale gumy w tulejach wachaczy??

może być ale moze to być wszystko ja bym zaczoł od tarcz i wyważenia kół

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
Ja bym sprawdził tarcze oraz jeszcze raz na podnośniku środkowy drążek kierowniczy. I, generalnie odradzam w PL jeżdżenie na ''19. Szczególnie nieoryginalnych, włoskich, chińskich, etc. Poza wyglądem (rzecz gustu :roll: ) żadnych wymiernych korzyści.
Opublikowano

jezdze na oryginalnych felgach BMW, tylko

po raz kolejny powtarzam ze na idealnie rownej nawierzchni jest wszystko ok

Opublikowano
Witam, ja miałem taki sam problem jak kupiłem swoja bemke;/ Okazało sie ze chłopaki przed sprzedażą przezucili tylne kola na przód a oponki były sciete od wewnątrz i mi tez tak telepalo kierownica...rowniez przy hamowaniu miałem drgania na kierownicy. Na rownej nawierzchni było ok. Wymieniłem 4 oponki i teraz płynie po drodze:)