Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jakie występują objawy przy uszkodzonym czujniku spalania stukowego w 4.4l.U mnie jak silnik chodzi to z rury wydechowej z lewej strony słychać nierówną prace silnika a z prawej strony elegancko chodzi.Jak wcisne gaz do dechy to auto mi nieidzie(powyżej 3500 obrotów ) a jak stopniowo wciskam gaz to idzie. Przy tym zapala mi się kontrolka i miga CHECK ENGINE SOON na żółto.Jak pojade na komputer to mam takie błędy

-62 Przerywacz spalania wielu cylindrów rozpoznany

-50 Przerywacz spalania cylinder 1 rozpoznany

-80 Układ powietrza wtórnego Rząd 1 Działanie błędne

-57 Przerywacz spalania cylinder 2 rozpoznany

-53 Przerywacz spalania cylinder 8 rozpoznany

-81 Układ powietrza wtórnego Rząd 2 Działanie błędne

Wymieniłem wszystkie świece,sprawdziłen wszystkie fajkocefki,sondy lambda,wymieniłem 1 wtryskiwacz.Ciągle mam takie objawy.Jak jeżdze powoli to auto zachowuje się normalnie.No i spalanie mi wzrosło z 19 na 22 litry.Jak ktoś coś wie to prosze o pomoć

Opublikowano

W jaki sposób sprawdzałeś te fajkocewki?

Może warto by było zamienić rzędami cewki ze świecami i wtedy sprawdzić czy błąd się przeniósł na inny rząd, czy pozostał na tym samym?

Opublikowano
Zapomniałem napisać że to też już zrobiłem i nic. Błędy zostały na tych samych cylindracz.Pierwszy cylinder jest z lewej z przodu a drugi cylinder jest z prawej na końcu.
Opublikowano

Witam,

proponuję abyś dalej po kolei zakupywał osprzęt do tego silnika i wymieniał go - wreszcie trafisz.

Albo do cholery jedź do serwisu i poproś o diagnozę i wycenę naprawy.

Masz do wyboru: durnie wywalać kasę w błoto lub wydać pieniądze sensownie dla samochodu i Ciebie.

Od kiedy to porady w necie są w stanie naprawić samochód???

Powodzenia (naprawdę nie miałem nic złego na myśli, tylko mnie bierze coś jak ludzie tak rzeźbią w BMW)

Darek