Skocz do zawartości

[e36] obroty czy to jakaś blokada 318 TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kochani czy to jest jakaś blokada.Autko na karzdym biegu osiąga obroty maxymalnie 3500.Powyżej się dusi Tak jakby brakowało mu paliwa.A prubowałem prędkość maxymalną to pokazał około 170.Dzięki za wypowiedzi i pozdrawiam.
Opublikowano
cierpliwości naprawdę lepiej żeby ci co niewiedza nie pisali bo zgłupiejesz pozdrawiam kolein

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
samochód bez problemu powinien chodzić w pełnym zakresie obrotów. Jak objawia sie problem, silnik dalej sie nie wkręca? czy zawsze jest to idealnie 3,5 tys obr? Od kiedy masz taki objaw ?
Opublikowano
Zawsze jest tylko to 3500 obr.a dalej sie dusi tak jak by mu brakowało paliwa.Gdy jade przykładowo na 3 lub 4 biegu i rozbujam auto do tych 3500 to zaczyna przerywać i strasznie zakopci.Zmiana biegu i zaś oki..Od kiedy tak się dzieje nie wiem.Około 2 miesiące mam ten samochód.I dopiero teraz to zauwarzyłem.Nawet na wolnych obrotach jak dojdzie do 3500 to strasznie zakopci.I więcej sie nie wkręci.
Opublikowano
możesz zacząć od sprawdzenia szczelności dolotu, może któraś opaska pękła. Druga sprawa to co się dzieje jeżeli np masz 3,5 tys na 4 i zrzucisz na 3? Problemem może być wtrysk sterujący który powoduje jakiś błąd. Najlepiej byłoby zrobić diagnostykę komputerem - Twoje objawy są takie jakby komputer złapał jakiś błąd i wszedł w tryb awaryjny jednak nie słyszałem żeby coś takiego było w bmw. Ewentualnie może faktycznie problem z zasilaniem - pompa paliwa już sie kończy ( w co wątpię) lub nastawnik dawki paliwa w pompie wtryskowej.
Opublikowano
wydaje mi się, że pompa niedomaga... ale ja tu sobie mogę gdybać a najlepiej i najtaniej będzie jak pojedziesz na kompa, bo Kazio to CI może pół auta wymienić.
Opublikowano
A czyt orientujecie się czy gdzieś w okolicy Bytom,Tarnowskie góry jest jakiś serwis BMW gdzie by się szło podpiąć pod komputer.Bo to by chyba była jedena z leprzych opcji.Ale posprawdzam te węże i wężyki.Z resztą niestety se nie poradze.