Skocz do zawartości

328

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem Nowym Użytkownikiem. Chciałbym Spytać Ile Tak Faktycznie Może Spalić Bęzyny BMW 328 Coupe W Silniku 2.8. Własnie Taką Mam NA Oku Ale Nie Jestem Dokońca PRzekonany.Jakie Są Plusy I Minusy Tej Gablotki. Z Góry Dziękuje Za Odpowiedź I Pozdrawiam :)
Opublikowano
Poszukaj na forum, jest pełno opisów i dywagacji na ten temat. :search:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Spali ile wlejesz. Pytanie rzeka....
Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
mi komp pokazuje srednie spalanie na poziomie 8.7 litra. testowalem w trasie wyszlo wlasnie takie. po miescie juz wiecej. kolo 11 dokladnie nie liczylem. natomiast na trasie 1000 km zuzylem niecale 90 litrow paliwa. przejazd z holandii do polski przez niemcy pzewaznie 150 km/h jednak juz w jezdzie miejskiej ciagnie z baku.

🙃🙃

Opublikowano
mi komp pokazuje srednie spalanie na poziomie 8.7 litra. testowalem w trasie wyszlo wlasnie takie. po miescie juz wiecej.

Czyli napisałeś średnie spalanie w trasie (8,7L/100km)

To teraz podaj srednie spalanie w mieście (dużym przy korkach) i ile ci wychodzi :?: Śmiem watpić że będzie to 11L/100km

Pzdr,

Opublikowano
  • Autor
Autko Z Rocznika '99 Ma Silnik Wysokoprężny Lub Coś W Tym Stylu? Kwestia Tego Kupie/Niekupie Lezy Tylko W Kweście Spalania... NAjlepiej Po Mieście Tak Jak Kolega Wyżej NApisał W Korkach Itp... Kalectwem Było By Montowac Gaz... Pozdrawiam
Opublikowano
Autko Z Rocznika '99 Ma Silnik Wysokoprężny Lub Coś W Tym Stylu? Kwestia Tego Kupie/Niekupie Lezy Tylko W Kweście Spalania... NAjlepiej Po Mieście Tak Jak Kolega Wyżej NApisał W Korkach Itp... Kalectwem Było By Montowac Gaz... Pozdrawiam

silnik wysokoprężny to inaczej diesel,może ci chodziło o wysokoobrotowy?

Jazda w korkach po mieście to nie jest środowisko dla 328,będzie palił jak smok i szybko zaczniesz rozważać "ekonomia vs lans"

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie jezdze po duzych miastach. w polsce mieszkam w malym miescie za granica wielkosci moze opola. takze nie moge powieziec ile by mi zjaral np w warszawie czy wroclawiu. gdybym mieszkal w takim miescie nie kupowalbym 328...

🙃🙃

Opublikowano

Widze że kolega jest bardzo leniwy.... wszystko na temat spalania znajduje sie na forum....w odpowiednim dziale....

kolego nie licz na spalanie mniejsze niż 11l w miescie, to takie absolutne minimum, a spokojnie spali i 15

Opublikowano
Też bym nie liczył na spalanie 11l. Chyba że na trasie. Mi 318i paliła 10l w mieście. :twisted2:
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
2.0 vanos(150KM) w E46 po miescie pali 11l, spokojnie jezdzac.Wiec nie liczylbym na cud.

Edytowane przez puchi123

Opublikowano

kolego nie licz na spalanie mniejsze niż 11l w miescie, to takie absolutne minimum, a spokojnie spali i 15

I to jest racjonalne podejście do sprawy :cool2:

A mity o spalaniu 2,8 na poziomie 9L w mieście to:

1. albo w mieście liczącym 300m dlugości posiadającym tylko jedną droge główną

2. albo u braci GRIMM.

Pzdr,

Opublikowano
w trasie 2,8 jest naprawde ekonomiczny.... spokojnie można sie 8-9 litrach wyrobić przy dynamicznej jezdzie :wink: jazda na emeryta mozna zamknąc sie w 7l, w miescie niestety nie jest tak różowo :twisted2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeżeli głównym warunkiem kupenia tego auta jest spalanie w mieście to raczej sobie odpuść. Moja 330i w Poznańskich korkach spala spokojnie 17l. 328 pewnie trochę mniej ale w cuda w jeździe miejskiej nie wierz.
Opublikowano
  • Autor
Myśle Że Fajną Alternatywą UZyskania Autka Z Podobną Mocą Będzie Kupno 323 I Zamontowanie Turbosprężarki.Troche Drożej Wyjdzie Ale Może Zaoszczędze NA Bęzynie... Za Pomoc Dziękuje I Pozdrawiam
Opublikowano
Myśle Że Fajną Alternatywą UZyskania Autka Z Podobną Mocą Będzie Kupno 323 I Zamontowanie Turbosprężarki.Troche Drożej Wyjdzie Ale Może Zaoszczędze NA Bęzynie... Za Pomoc Dziękuje I Pozdrawiam

no to faktycznie świetny pomysł,zwłaszcza biorąc pod uwagę koszty :duh:

a turbosprężarkę stosuje się po to żeby auto mogło więcej paliwa spalić.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja bym dołożył 2 sprężarki wtedy spalanie będzie na poziomie 2 L/100 km w korkach.... Jak dokładasz sprężarke to więcej pali bo dostaje więcej powietrza-logiczne nie ?? Nie słyszałem żeby turbo benzyna paliła mniej od wolnossącego ale ja się tam nie znam....
Krzysztof
Opublikowano
  • Autor
Chyba Kupie Sobie Malucha :/
Opublikowano
Chyba Kupie Sobie Malucha :/

:D :lol: :D A tak na serio. chcesz ekonomicznie - 320d .