Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam mały problem moze ktoś pomoze.nie mogę wyłączyc ciepłego nawiewu na szyby,ustawiam na chłodne i na szyby leci gorące a środkiem zimne,jest to dwustrefowa w bmw 730i e32
Opublikowano
Witam! Ja mialem ten sam problem w mojej E38 730i.opisz dokladnie co sie dzieje i czy slychac jakies dzwiek gdy wlaczasz i wylaczasz ogrzewanko lub zaplon? sprawdz zebatki w mechanizmie ogrzewania przy nagrzewnicy,mozliwe ze ktorys z zabkow zebatki sie wylamal.pozdrawiam
Opublikowano
witam ja bym postawił na brak szczelnosci elektrozaworów bo od tego bym zaczął bylo na ten temat duzo na forum włacz szukajke i jazda pozdrawiam :roll:
Opublikowano

A czy to przypadkiem nie jest tak, że na szyby (przednia + boczne) leci tylko i wyłącznie ciepłe powietrze? Ustawienie temperatury w przypadku tych nawiewów oraz nawiewów na nogi (z przodu i z tyłu) powoduje zmniejszenie lub zwiększenie wdmuchiwanego powietrza. Tak przynajmniej wywnioskowałem z tego rysunku:

http://bmwe32.masscom.net/johan/rear_vents/air_distribution.jpg

Powietrze klimatyzowane/mieszane powinno lecieć tylko z nawiewów na desce. U mnie tak to własnie dziala. Nie wiem... Może coś nie do końca ogarniam. :)

Uszkodzone elektrozawory bym wykluczył, skoro kolega napisał, że środkiem leci zimne, a jedynie na szyby gorące.

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
tak właśnie się dzieje ze ustawiam zeby leciało zimne na szyby a leci ciepłe,i po przekręceniu stacyjki jest jednak dzwięk jakby jakieś klapki sie zamykały.Srodkiem leci chłodne a na szyby ciepłe chocbymnie wiem jak kombinował
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Słuchajcie a co mogło sie stać, że teraz nie słysze przestawiania klapek od nawiewu i nie mogę ustawić sobie na dysze przednie lub na nogi. Jak dobrac się ewentualnie do tych klapek.
Opublikowano
A czy to przypadkiem nie jest tak, że na szyby (przednia + boczne) leci tylko i wyłącznie ciepłe powietrze?

Moim zdaniem też tak właśnie powinno być. Po co zimne powietrze na szyby skoro można dać ciepłe? Bez sensu by było gdyby tam miało lecieć jakieś zimne powietrze; może jeszcze w zimie zimne powietrze na przednią szybę i ogrzewanie pola pod wycieraczkami na raz :)

Pozdrawiam