Skocz do zawartości

Swiatło przeciwmgielne tylnej klapy(brak miejsca na zarowkę)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dziwna sprawa otoz niedawno zakupilem autko318 98r. i przy właczeniu swiatla przeciwmgielnego w tylnej klapie ,zauwazylem jego brak z prawej strony..odrazu wiedzialem ze nabank przepalila sie zarowka.otoz kiedy otworzylem tę puszke pod swiatlem ,powinny byc dwa otwory na zarowki..a jest tam tylko jedno miejsce ne gorne swiatlo cofania...w miesjcu na zarowke od swiatła przeciwmgielnego jest blaszka pełna bez dziurki i nie moge umiescic w niej zarowki...zwala....rozkrecilem na sprawdzenie lewą strone i tam jest ok..dwie zarowki normalnie jak powinno byc, czy ktos mial taka sytuacje jak ja?trzeba teraz wymieniac cale te oswietlenie czy gdzies dostane te puszke z dwoma otworami na zarowki?????help..
Opublikowano
jeśli chcesz dla bajeru założyć zarowkie odwzoruj sie z lewej lampy i tak samo wytnij otwór, tylko pewnie będziesz musiał poprowadzić zasilanie z lewej lampy do prawej od światła przeciwmgielnego. :dance:
Opublikowano
Witam. Kolego coś mi się wydajw, że w przepisach o ruchu drogowym jest taka inf, że konstrukcyjnie jest tylko jedna lampa świateł przeciwmgłowych z tyłu w przeciwnym wypadku w czasie mgły wydawało by się, że pojazd jadący z przodu hamuje. Moc żarówek światła hamowania i światła p.mgłowego jest podobna.
Szulman
Opublikowano
jeśli chcesz dla bajeru założyć zarowkie odwzoruj sie z lewej lampy i tak samo wytnij otwór, tylko pewnie będziesz musiał poprowadzić zasilanie z lewej lampy do prawej od światła przeciwmgielnego. :dance:
Opublikowano
Witam. Kolego coś mi się wydajw, że w przepisach o ruchu drogowym jest taka inf, że konstrukcyjnie jest tylko jedna lampa świateł przeciwmgłowych z tyłu w przeciwnym wypadku w czasie mgły wydawało by się, że pojazd jadący z przodu hamuje. Moc żarówek światła hamowania i światła p.mgłowego jest podobna.

Jedna to minimum, mogą być 2.

Opublikowano

Jedna to minimum, mogą być 2.

dokladnie 1 minimum, w e36 compactie mialem 2 przeciwmgłowe