Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze wskazówką od obrotów a mianowicie po odpaleniu samochodu obroty na wskazówce szaleją a silnik chodzi normalnie. Wiecie może, czego to może być przyczyna i jak to nareperować.
Opublikowano
Mam problem ze wskazówką od obrotów a mianowicie po odpaleniu samochodu obroty na wskazówce szaleją a silnik chodzi normalnie. Wiecie może, czego to może być przyczyna i jak to nareperować.

Wskazówka świruje? Lata zaraz po odpaleniu na 4-5 tyś a potem działa normalnie albo spada na sam dół?

Początek problemów z zegarami... możesz poszukać na forum jak wymienić kondensatory lub napisać do użytkownika flash z mojego miasta On zajmuje się tym profesjonalnie.

To nie jest groźna ani trudna do usunięcia usterka ale ja też na początku tak miałem a potem całkiem padły. Wymiana kondensatorków pomogła ale niestety nie udało mi się tego dobrze poskładać za pierwszym razem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Wskazówka świruje? Lata zaraz po odpaleniu na 4-5 tyś a potem działa normalnie albo spada na sam dół?

Dokładnie to wskazówka non stop lata po odpaleniu od 3-7 tyś i nie spada a jak przy gazuję to wskazówka przekracza 7 tyś i leci jeszcze dalej i później znów gdzieś tak od 3-7 tyś wskazówka lata.

Opublikowano

Masz padnięte kondendatorki.

Wymontuj zegary i sprawdź który jest podpuchnięty, chociaż lepiej wymienić wszystkie. Nie pamiętam dokładnie, ale jest ich albo 9 albo 11.

Koszt tych kondensatorków to ok. 10pln, i do tego jeszcze pare zdolności w obsłudze lutownicy.