Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem, mojemu autku 530d AT 193ps brakuje mocy :mad2: , gdy kupiułem auto okazało się, że turbina daje za małe ciśnienie teraz naprawiłem turbo według KTS boscha daję idealne ciśnienie doładowania, wtryski są jak nowe ciśnie paliwa też jest idealne bo tez musiałem wymienić pompę wysokiego ciśnienia :duh: , wyjeżdzam dziś od mechanika pełen szczęścia, że zosatwiłem u niego kolejne 3tys :dance: a tu taki ....

może ktoś może mi doradzić w czym może być jeszcze problem gdzie mogę szukać braku mocy, a może to jest normalne ze przy 120 auto jak by przestawalo jechac i potrzebuje dlugiego czasu by sie rozpędzić. :cry2:

Opublikowano

Poszukaj tematu w dziale Zrób to sam, spadek mocy w silnikach [Exx] Spadek mocy w silnikach 2.0d M47 i 3.0d M57 autor Robertbmw

sprawdz przepływomierz

Opublikowano
podepne się ,mam mały wyciek oleju na turbinie w 2.5tds czy jest jakiś zestaw naprawczy typu uszczelki?????coś mi się kiedyś obiło o uszy ale nie jestem pewien.Pozatym turbina pracuje dobrze w miarę cicho,niezauważyłem spadku mocy.pozdrawiam.