Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie bardzo potrzebny jest mi jakiś serwis zajmujący się wałami napędowymi w Warszawie. Po wymianie podpory wału borykam się z problemem jego wycia. Próbowałem go naprawić na wszelkie sposoby ale niestety bezskutecznie. Z moich obserwacji wynika, że jedna część wału jest minimalnie skrzywiona i dlatego wpada w wibracje. Potrzebuję kogoś kto może to naprawić. Znalazłem jakiś serwis w Ząbkach ale pracuje od pon do pt w godz 8-16 i nie mam żadnego sposobu na wykonanie tam naprawy. Przydałby mi się namiar na jakiś inny warsztat. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Opublikowano
Może niewiele pomogę ale właśnie w Ząbkach mój kolega wyważał w Land cruiser, był zadowolony a poza tym robili to na aucie bez ściągania wału. Szukał też w wawce ale niczego sensownego nie znalazł
Opublikowano
ODRADZAM firmę Car-Wał - u mnie nawet wału nie potrafili złożyć. Wstawiłem kiedyś namiary na gościa w okolicach Kleszczowej - patrz zakładka polecane warsztaty i szukaj od końca.
Opublikowano
Ok dzięki panowie za odzew. Po "diagnozie" mojego wału wszystko wskazuje na to, że ta część wału, która jest połączona ze skrzynią jest skrzywiona. A znam nawet przyczynę. Podczas wymiany podpory wału niechcący zbyt wcześnie mi się odczepił wał i zawisł całą masą przykręcony tylko od strony skrzyni. MOJA WINA :mad2: . Dowiedziałem się że prostowanie wału to raczej odpada więc zdecydowałem sie na zakup jakiegoś używanego.
Opublikowano
a jaki koszt jest wyważenia wału? czy przed wyważeniem mozna samemu sprawdzić czy wizyta w warsztacie takim jest konieczna? (odczuwam drgania lekkie drążka kierownicy i auto około 80-100 km) jedzie w pewnym " rezonansie" . może znacie dobry warsztat kraków-katowice? pozrd!