Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chce wymienic filtr kabinowy w 318tds Compact, czy poza filtrem (podwojnym) pod kratka wlotu powietrza jest jeszcze jakis inny (slyszalem cos o filtrze umiejscowionym za schowkiem przed miejscem pasazera) ?
Opublikowano

Witam,

z tego co wiem to filtr kabinowy(klima) jest ALBO pod szybą czołową, pod kratkami wlotu(podwójny filtr), ALBO pod schowkiem pasażera(pojedynczy). W SEDANIE e36 filtr przeciwpyłkowy(łamany) jest pod schowkiem, bliżej skrzyni,pod środkową częścią deski, na wyskości stóp pasażera. Brzeg filtra widoczny po demontażu plastikowej obudowy-pod schowkiem, nad nogami pasażera, czasami trzeba zdemontować schowek.

W COMPACT-cie filtry(dwa)przeciwpyłkowe(klima), są pod kratką wlotu powietrza, trzeba zdemontować kratkę, siedzą dość głęboko. W compact-cie brak fitrów pod schowkiem pasażera, przynajmniej ja nie miałem..

Opublikowano
Dzieki za pomoc, wymienilem filtry pod kratka wlotu, wyjalem oslone z korytkiem i za nia wlasnie byly filtry. mam klime w aucie, wiec profilaktycznie wyjme tez schowek i sprawdze czy tam tez jakiegos filtra nie ma ;)