Skocz do zawartości

Wtryskiwacz wymiana/regeneracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przepraszam, jeśli pytanie się powtarza, ale ze wzgędu na niedziałająca poprawnie ostatnio wyszukiwarkę, nie mogę odnaleźć interesuącego mnie wątku.

Czy ktoś ma doświadczenie z wymianą/regeneracją wtryskiwaczy do E39 530dA?

Jaki zamiennik Boscha (jaki nr kat.) będzie pasował do tego auta? Oryginalny wtryskiwacz ma nr 13....785984.

Będę wdzięczny za odp.

Pozdrawiam

zimnas

Opublikowano

jeśli wymieniasz 1 lub 2,3 to musisz szukac takiego samego jak twój, inaczej jest jesli wymieniasz wszystkie to wtedy nie ma problemu.

Pojedynczy wtryski np.z silnika 184 PS nie bedzie chodził dobrze w silniku 193PS . Jak dostaniesz np.6 wtrysków z silnika 193PS do 184PS to przeprogramujesz je i bedzie ok. Ale pojedynczy wtrysk z 184PS do 193 PS nie bedzie chodził dobrze . Ale zamieszałem :D

Opublikowano

Witam, a czy ktoś czyścił wtryski??

Jest podobno taka maszyna RCP Full Serve ona bez wyciągania wtrysków czyści cały układ łącznie z wtryskami.

U mnie problem polega na drżeniu silnika na wolnych obrotach 4 i 6 wtrysk jest słabszy wg komputera. Dzieje sie to zazwyczaj aż auto nabierze pełnej temperatury.

Jeżeli zaleje płynu do czyszczenia wtrysków to pomaga na dwa zbiorniki - jak ręką odjął. I dlatego stwierdziłem że lepiej przeczyścić wtryski tą maszyna niż wymieniać moje wtryski bo wiemy jak ciężko dostać dwa wtryski z tego samego silnika.

Czy ktoś juz czyścił wtryski za pomocą tej maszyny??? I jakie były tego efekty??

www.wulkanizacja-bydgoszcz.pl