Skocz do zawartości

falujace obroty w M50-raz jeszcze,ale chyba inaczej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktos wie co to moze byc?, po odpaleniu auta rano obroty skacza przez pare chwil ok 15-30sek. i potem juz jest oki,gdy silnik jest juz rozgrzany lub wmiare ciepło na dworze to nie ma tego problemu. Czasem rano po odpaleniu przytrzymuje na chwile gaz aby utrzymac obroty i to pomaga szybciej je ustabilizowac. Sprawdzałem układ paliwowy-były 3 przecieki na przewodach paliwa,po uszczelnieniu nadal faluja.Spr czujnik temperatury w głowicy omomierzem i wyglada ze sa OK. Spr dolot powietrza i wyglada na OK. Spr działanie przepływomierza i po odłaczeniu wtyczki przy lekkim dodaniu gazu silnik reaguje na ta czynosc(wachniecie obrotów) czyli przepływka chyba działa. Zastanawiam sie co jeszcze moze miec wpływ na obroty?,nie zagladałem do krokowca bo wydaje mi sie ze to nie on(jakby sie zacinał to puzniej tez by były czasem problemy),a moze sie myle?
Opublikowano
tylko gdzie sie myle,oto jest pytanie? :)
Opublikowano
wypada jeszcze wyczyścić przpustnicę z tego nagaru i przejechać ze 200 km. u mnie trochę pomogło choc nie bujało :-) przy okazji powiem, że sonda tu nic nie zmieni bo mam odłączoną i jest ok.
Bring More Women
Opublikowano
sonda przy zimnym silniku nie ma nic do gadania,poprostu jeszcze nie działa,patrzyłem przepustnice i jest czysto.
Opublikowano
a gdzie go zlokalizowac,przy silniku czy przy pompie?,jak go sprawdzic czy dobry?
Opublikowano
spostrzegłem takie cos -jak zapale i faluja to gdy zgasze i zapale ponownie to juz nie faluja.
Opublikowano
sonda na zimnym silniku ?,powinna jeszcze nie pracowac?
Opublikowano

masz racje sonda na zimnym nie pracuje,jednak w tym przypadku kiedy juz zaczyna pracowac, obroty silnika sa rownomierne, wiec jakby jednak mialo zwiazek.

Sprawdz jeszcze ten czujnik temperatury silnika,moze on troche oklamuje sterownik.

Napisales tez ze jak faluja obroty i zgasisz, to po ponownym rozruchu nie faluja, co by wskazywalo na silnik krokowy,jakby nie nadazal sie przestawiac.

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)