Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety uszkodził mi się dyfer ( a miała mieć przelatane 180 tys, albo i miała tylko poprzednicy robili dużo boków i palili gumkę) nowy odpada cena 3 tysiaki w serwisie tylko uzywka i tu pytanie. Mój ma przełozenie I=2,93 czyli mam rozumieć że trzy obroty wałem równają się niecałym trzem obrotom przegubu. Na uzywkach nigdzie nie pisze przełozenia, jak to sprawdzić ?

A jak się ma sprawa np I=3,15 czy będzie jakaś znaczaca róznica w jeździe?

Dziękuję

• Członkowie klubu
Opublikowano

W tym przypadku nieznaczna róznica, zauwazysz minimalnie na obrotomierzu wzgledem predkościomoerza.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Kup do tego samego modelu o tej samej pojemnosci i bedzie ok :) W nowki nie ma sie co brac, sam tydzien temu wymienilem razem z walem i jestem zadowolony na maxa :) koszt mostu 250 walu 150 robocizna 150 :) wszystko w okazyjnej cenie po znajomosci :)
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

Dzięki panowie za info. Bo juz sie obawiałem że będę musiał ruszać z trójki jak będą inne przełożenia i bedę móg ciągnąć kontener z bananami a to wtedy już nie będzie BMW a ciągnik siodłowy :D

A gdzie natomiast jest nabite lub napisane (powinno być mi się wydaje) przełożenie

Kup do tego samego modelu o tej samej pojemnosci i bedzie ok :) W nowki nie ma sie co brac, sam tydzien temu wymienilem razem z walem i jestem zadowolony na maxa :) koszt mostu 250 walu 150 robocizna 150 :) wszystko w okazyjnej cenie po znajomosci :)

No własnie na szrocie nie widział z jakiego jest modelu coś przebąkiwał że 523 ale kręcąc nim tak jak opisywałem to mniej więcej by się zgadzały obroty.

No to miałeś MEGA PROMOCJĘ mnie zaśpiewał 500 zeta za most a za robotę nie wiem jutro do odbioru mam auto.

W tym przypadku nieznaczna róznica, zauwazysz minimalnie na obrotomierzu wzgledem predkościomoerza.

W manualach wystepował tylko I-2,93 natomiast w automatach I=2,93 oraz I=3,15 były tez inne przełozenia ale to już tylko na kraje "skośnookie". Tak że chyba nie będzie WIELKIEJ różnicy

PS Podziekowanie dla solarisa za naprawienie mi konta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A gdzie natomiast jest nabite lub napisane (powinno być mi się wydaje) przełożenie

Przełożenie masz napisane na tej blaszce o okolicach korkow wlewu oleju do dyferencjalu. Niekiedy trzeba mocno ja polerowac zeby zobaczyc jakie jest :)