Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

posiadam BMW 316 E36

i mam taki problem ze mam szyby elektryczne i przy wysuwanie prawa szyba sie przycina znaczy jak już dochodzi do góry to przód tak jak by stawa ł

i ledwo ledwo sie zasunie a od kierowcy wylatuje mi z tel listwy co ja prowadzi

czym to jest spowodowane ?

czy da sie jakoś naprawić?

proszę o pomoc gdyż wkładam sprzed grający do drzwi i trzeba wykleić matami a pierw trzeba te szyby zrobić

Opublikowano
u mnie pomogło przestawienie tylnej prowadnicy szyby, posiada ona pewną regulacje, ewentualnie sprawdź czy któryś ze ślizgów nie jest połamany i czy mechanizm podnoszenia jest dobrze włożony w ślizgi.
Opublikowano
u mnie pomogło przestawienie tylnej prowadnicy szyby, posiada ona pewną regulacje, ewentualnie sprawdź czy któryś ze ślizgów nie jest połamany i czy mechanizm podnoszenia jest dobrze włożony w ślizgi.
Opublikowano
Poszukaj o szybach w szukajce-znajdziesz trochę-w jednym z tematów z tego co sobie przypominam dawałem nawet fotkę i pisałem o tych dolegliwościach, nie jest ten mechanizm cały dopracowany za bardzo.
Opublikowano
Też przez to przechodziłem i mój wniosek jest troszke inny. Poprosty uszczelka (ta z misiem) która prowadzi szybe po latach parcieje przy lusterkach i to blokuje szybe. Trzeba ja albo wymienić albo ewentualnie popsikać białym smarem. U mnie zadziałało
Opublikowano
Witam:)

posiadam BMW 316 E36

i mam taki problem ze mam szyby elektryczne i przy wysuwanie prawa szyba sie przycina znaczy jak już dochodzi do góry to przód tak jak by stawa ł

i ledwo ledwo sie zasunie a od kierowcy wylatuje mi z tel listwy co ja prowadzi

czym to jest spowodowane ?

czy da sie jakoś naprawić?

proszę o pomoc gdyż wkładam sprzed grający do drzwi i trzeba wykleić matami a pierw trzeba te szyby zrobić

siemasz kolego,przerabiałem ten temat w swojej poprzedniej bm-ce też E36.. dokładnie te same objawy...szyba sie ''krzywiła'' w czsie podnoszenia, żle układała sie w uszczelkach itp..przyczyna była prosta:szkrzywione ramiona mechanizmu podnoszenia opuszczania szyby.Mimo regulacji mechanizmu nie pomagało i prostacką wrecz metodą wykrzywianiu,wyginaniu siłowym tych ramion mechanizmu udało sie mi uzyskać ostateczny efekt..a potem to już nie żałowałem smaru grafitowego na ślizgi i wszystko chodziło super.Mam nadzieje że pomogłem,,pozdro

Opublikowano
warto też sprawdzić (poza ślizgami) czy szyba porusza się w uszczelce koło lusterka. Ja miałem problemy z domykaniem, bo szyba suwała się nie w rowku uszczelki a po uszczelce :( Trzeba było opuścić szybę (zdjąć ślizgi) i prawidłowo ustawić szybę - od tamtego czasu zapomniałem o problemach z nią :)