Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy!!!

Nie jest prawdą, że radia w samochodzie z rynku USA nie da się "dostroić" do częstotliwości europejskich.

Mam radio prof HiFi pro logic 7.

Kupione przeze mnie BMW jest z USA.

Radio działa na każdym zakresie częstotliwości. Radio w moim aucie ma tuner z tamtejszego rynku i nie było wymieniane na europejskie.

Opublikowano
Radia z USA - dziłaja w polsce odbieraja nasze stacje , tylko nie lapią stacji o koncowych cyfrach parzystych. np 104,9 złapie zas 104,8 nie
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano

Napisałem wyraźnie, że moje radio po modyfikacji łapie KOMPLETNY zakres stacji w Polsce.

Zajęło to mechanikowi kilka godzin...ale działa.TUNER pozostał amerykański.

Opublikowano
gdzie takie cos robiles ? jaki koszt ? zmienial cos w elektronice czy przeprogramował radio na wersje eu
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
tez mam radio z usa i najlepsze jest to ze po zalozeniu nic nie musialem przeprogramowywac.po prostu po zamontowaniu dziala i juz,lapiac wszystkie stacje,te z parzysta koncowka tez. :mrgreen:
Opublikowano
gdzie takie cos robiles ? jaki koszt ? zmienial cos w elektronice czy przeprogramował radio na wersje eu

Gliwice.Nie ASO BMW... wydaje mi się, przeprogramował radio.

Po podłączeniu auta do komputera diagnostycznego nie ma żadnego problemu.Wsyzstko działa i jest sprawne.Brak wyskakujących błędow.

Jak rozważałem kupno auta z USA wszyscy magicy z ASO BMW mowili,że nie ma gdzie serwisować auta i że komputery nie chodzą.

W "moim" nie-ASO BMW potrafią, robią i co najważniejsze działa.

Wypytam dokładnie mechanika przy najbliższej okazji co zrobił i jak.