Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem gdy wrzucam wsteczny bieg nie pali mi się światło cofania żarówki sprawdziłem są dobre.

Gdzie mam szukać w samochodzie żeby naprawić ten problem.

Opublikowano
wiazka pokrywy bagażnika- moze przewod przerwany , czujnik biegu wstecznego padl albo przewody idace do czujnika (przerwany, mogła tez zasniedziec wtyczka tegoż czujnika)
Opublikowano
U mnie mam to samo :? Zaobserwowalem, ze jezeli mam wkrecone zarowki, to nie swieca i nie dziala parktronic, natomiast jesli je wykrece, parktronic ożywa :mrgreen: Sprawdzilem bezpieczniki i styki i wszystko jest w porzadku. Jezeli uszkodzony jest czujnik w skrzyni biegow, to chyba parktronic tez nie powinien dzialac? A moze sie myle?
Opublikowano
U mnie mam to samo :? Zaobserwowalem, ze jezeli mam wkrecone zarowki, to nie swieca i nie dziala parktronic, natomiast jesli je wykrece, parktronic ożywa :mrgreen: Sprawdzilem bezpieczniki i styki i wszystko jest w porzadku. Jezeli uszkodzony jest czujnik w skrzyni biegow, to chyba parktronic tez nie powinien dzialac? A moze sie myle?

mam podobny problem, tylko ze u mnie jak mam wkręcone żarówki to gaśnie mi cały pulpit i nie mogę auta odpalić, teraz jeżdżę baz żarówek :?

Opublikowano

mam podobny problem, tylko ze u mnie jak mam wkręcone żarówki to gaśnie mi cały pulpit i nie mogę auta odpalić, teraz jeżdżę baz żarówek :?

sprawdz ta wiazke która dochodzi do pokrywy bagaznika byc moze masz uszkodzone przewody i one robią zwarcie i auto głupieje

Opublikowano
Witam, widzę że coś z poradą nie tak. Na skrzyni biegów jest zamontowany włącznik świateł cofania. Trzeba wyjąć kabelki i je zewrzeć, przy włączonym zapłonie powinny zapalić się światła cofania. W ten sposób zdiagnozujesz czy jest uszkodzony włącznik. Jeżeli nadal nie świecą należy sprawdzić bezpiecznik a następnie kable zasilające lampki. Powodzenia
Szulman