Skocz do zawartości

320d nie działa światło cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem gdy wrzucam wsteczny bieg nie pali mi się światło cofania żarówki sprawdziłem są dobre.

Gdzie mam szukać w samochodzie żeby naprawić ten problem.

Opublikowano
wiazka pokrywy bagażnika- moze przewod przerwany , czujnik biegu wstecznego padl albo przewody idace do czujnika (przerwany, mogła tez zasniedziec wtyczka tegoż czujnika)
Opublikowano
U mnie mam to samo :? Zaobserwowalem, ze jezeli mam wkrecone zarowki, to nie swieca i nie dziala parktronic, natomiast jesli je wykrece, parktronic ożywa :mrgreen: Sprawdzilem bezpieczniki i styki i wszystko jest w porzadku. Jezeli uszkodzony jest czujnik w skrzyni biegow, to chyba parktronic tez nie powinien dzialac? A moze sie myle?
Opublikowano
U mnie mam to samo :? Zaobserwowalem, ze jezeli mam wkrecone zarowki, to nie swieca i nie dziala parktronic, natomiast jesli je wykrece, parktronic ożywa :mrgreen: Sprawdzilem bezpieczniki i styki i wszystko jest w porzadku. Jezeli uszkodzony jest czujnik w skrzyni biegow, to chyba parktronic tez nie powinien dzialac? A moze sie myle?

mam podobny problem, tylko ze u mnie jak mam wkręcone żarówki to gaśnie mi cały pulpit i nie mogę auta odpalić, teraz jeżdżę baz żarówek :?

Opublikowano

mam podobny problem, tylko ze u mnie jak mam wkręcone żarówki to gaśnie mi cały pulpit i nie mogę auta odpalić, teraz jeżdżę baz żarówek :?

sprawdz ta wiazke która dochodzi do pokrywy bagaznika byc moze masz uszkodzone przewody i one robią zwarcie i auto głupieje

Opublikowano
luk 320 a sprawdziłeś bezpiecznik od świateł cofania?
Opublikowano
Witam, widzę że coś z poradą nie tak. Na skrzyni biegów jest zamontowany włącznik świateł cofania. Trzeba wyjąć kabelki i je zewrzeć, przy włączonym zapłonie powinny zapalić się światła cofania. W ten sposób zdiagnozujesz czy jest uszkodzony włącznik. Jeżeli nadal nie świecą należy sprawdzić bezpiecznik a następnie kable zasilające lampki. Powodzenia
Szulman