Skocz do zawartości

Brak mocy w benzyniaku....??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z bunią i nie potrafie sobie sam z tym poradzic ... ale wszystko wygląda tak... beciunia muli sie tak strasznie ze nawet nie przypiszcz z jedynki nawet jak wkrece ja pod koniec obrotów tylko szarpnie i koniec ...:( porazka poprostu i smiech tylko ...a sprawa wyglada tak jest to bmw 5 e34 2.5 12v cisnienie na cylindrach wacha sie od 11 do 12 barów pasek rozrzadu jest ustawiony dobrze zapłon chyba nie jest regulowany ( znajduje sie na walku rozrzadu ) nie kopci ,pali ładnie.... niemam pojecia co moze byc przyczyną takiego stanu ktos mi kiedys tam powiedzial ze to moze byc przepływomierz albo jak bedzie uszkodzone wisco to tez bedzie mulil ale niewiem ... pomocy !!!!

Opublikowano
Sprawdź "lewe" powietrze - może zasiąga gdzieś po drodze, później podmień przepływomierz... Visco nie zabrało by tyle mocy.
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Własnie ona chodzi tylko na gazie bo zjebal << OSTRZEŻENIE siechyba przekaznik od pompki ale jak podłączylem ja na krótko to chodziła ale na bezynie wkrecała sie tylko do 5 tysiecy i niewiem czy to wina pompki czy czegos innego .... :(
Opublikowano
Dobrze ale jeśli pompa nie daje takiego ciśnienia jak powinna lub też regulator ciśnienia nie domaga nie będzie mocy. Powód nie działania pompy :search: Jeśli instalacje masz 1/2 generacji wywal mikser moc powróci.