Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Szukam spreżyn na tył do e46 330d 2000r. Niestety w BMW powiedzieli mi ze mam zawieszenie sportowe utwardzone (to wynika z VIN'u) a takie sprężyny kosztują u nich 600zl netto/ komplet. Chce poszukać w innych firmach tylko niestety nie wiem czego szukać, w np intercarsie nie maja innych niz standardowe.

Opublikowano
niektórzy zachwalaja sprężynki eibacha
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

stary 600 pln to tanio mi w zeszłymtygodniu za tylne do e46 touring m technik krxyknęli w wawie 380 zł za sztukę.

A co do sprężyn to możesz kupić Eibacha, weiteca, bilsteina, koni, teina i hgw ilu firm jeszcze. tylko musisz pamietać, że kupienie samych tylnych sprężyn jest prawie niemożliwe. wiekszość producentów, a przynajmniej ich polskich dystrybutorów wypina się na takich klientów.

Jeśli masz zawieszenie sportowe to obniżenie fabryczne tyłu jest w granicach 15 do 20 mm więc musisz szukac sprężyn o takich wartościach jeśi nie chcesz mieć bardziej lub mniej obliżonego tyłu.

Możesz pójść na całość i zamówić sobie jeszcze np same springi ac schnitzera, które w sumie wcale nie są za drogie (jest sklep ich w necie) albo polecieć w gwint co jest fajną opcja np KW.

pzdr