Skocz do zawartości

Szyberdach - problem inny niż wszystkie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem:

Poprawiłem luty na przekaźniku, szyberdach zaczął znowu działać, ale po pierwszym pełnym otwarciu materiał z szyberdachu został pomiędzy podufitką a dachem :( I teraz się nie otwiera bo blokuje go ta szmata. Jak ją wyjąć :( ???

Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Może spróbuj jakimś sztywnym drutem zaopatrzonym na końcu w chaczyk materiał i tak został zwinięty i zniszczony więc już więcej go nie uszkodzisz, pozatym to ty napisałeś "szmatka" :lol:
Opublikowano
Próbowałem, nie da rady, czyli zostaje zdjęcie mi podsufitki ? Ale z tego co pamiętam to nie jest tak dokładnie taka szmatka tylko raczej kawał dobrej dykty obszytej dermą. :mad2:
Opublikowano
a czy ta dykta,jezdzi tam i z powrotem razem z klapą?bo jak nie to znaczy że nie była zapięta do mechanizmu.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
No to będzie trzeba zdjąć podsufitkę, przynajmniej jej tylną część z samych słupków może wystarczy by sięgnąć
Opublikowano
Dykte ledwo palcami łapę ale nie idzie jej wyciagnac, za mocno siedzi, poza tym ani drgnie. Chyba zdejme podsufitke, wyjme tą dykte ale nie bede juz jej mocował, zostawię jak jest tylko jakoś ładnie malne wysowany daszek i będzie git ;)