Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem nowe BMW E92 335iA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ponieważ zbliża się zima...brrrrrrrrr.....zastanawiam się już nad kupnem felg i za chwile rownież opon.

Na pewno nie chcę felg wiekszych niz 17cali - nie chcę nisko profilowych opon- (18cali są chyba za duże na zimę no i inna cena opon).

Jakie powinny być parametry felg 17calowych do tego modelu.

Nie chcę aby felga wystawała lub była za głęboko.

Jakie ET i szerokość felg?

Letnie felgi mam 19calowe :) Mimo wielkości - jazda jest super komfortowa. Jeździłem ponad 2 godziny, wybierałem rżne drogi i nie sądziłem, że będzie tak dobrze :)

Opublikowano

Felgi 17" powinny mieć szerokość 8 cali - 8Jx17, a ET 20 i możesz do nich szukać opon o rozmiarze 235/45R17 94 Q/T/H M+S.

Można też na tylną oś założyć szersze fele o szerokości 9 cali i na nich opony 255/40R17 94.

I nie jestem pewien, ale chyba dla tych szerszych ET powinno wynosić 26.

Opublikowano

Felgi 17" powinny mieć szerokość 8 cali - 8Jx17, a ET 20 i możesz do nich szukać opon o rozmiarze 235/45R17 94 Q/T/H M+S.

Można też na tylną oś założyć szersze fele o szerokości 9 cali i na nich opony 255/40R17 94.

Opublikowano

Opublikowano

ZAWSZE kupując felgi sprawdź katalog aplikacyjny konkretnego producenta felg - ET potrafi się różnić w zależności od modelu felgi - inny profil ramion i rantu - w katalogu aplikacyjnym ALUTEC ET do BMW E92 jest dla różnych felg od 20 do nawet 38.

Ja mam do sprzedania 17-tki ale z ET35 więc nie zagwarantuję, że będą pasować. Najlepiej byłoby przymierzyć.

A jakbyś szukał opon w dobrych cenach to też mogę coś znaleźć. :)

Opublikowano

Tylko pamiętaj, żeby ZAWSZE sprawdzić w katalogu aplikacyjnym producenta felgi. Zdarza się, że różne felgi mają do tego samego auta różne ET. Może to zależeć od wyprofilowania ramion i rantu. Na przykład Alutec ma felgi do E92 z ET od 20 do nawet 38.

Zobacz na felg z mojego podpisu - co prawda mają ET35, ale można spróbować przymierzyć. Ewentualnie założyć dystanse.

Ajak będziesz szukał opon to tez daj znać. Może znajdzie się jakiś rabat :)

Opublikowano

Tylko pamiętaj, żeby ZAWSZE sprawdzić w katalogu aplikacyjnym producenta felgi. Zdarza się, że różne felgi mają do tego samego auta różne ET. Może to zależeć od wyprofilowania ramion i rantu. Na przykład Alutec ma felgi do E92 z ET od 20 do nawet 38.

Zobacz na felg z mojego podpisu - co prawda mają ET35, ale można spróbować przymierzyć. Ewentualnie założyć dystanse.

Ajak będziesz szukał opon to tez daj znać. Może znajdzie się jakiś rabat :)

Opublikowano

A jak będziesz szukał opon to tez daj znać. Może znajdzie się jakiś rabat :)