Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pytam tak ogólnie ile by kosztowalo bo u mnie nie działa i nie wiem co jest zepsute.Jaki jest maksymalny koszt (myślę o częściach używanych)i czy warto w to inwestować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, pytam tak ogólnie ile by kosztowalo bo u mnie nie działa i nie wiem co jest zepsute.Jaki jest maksymalny koszt (myślę o częściach używanych)i czy warto w to inwestować

Jak nie wiesz co zepsute to lec na kompa. Na dzien dzisiejszy troche ludzi ma wlasne fejsy. W wawie ktos napewno znajdzie sie zeby zrobic diagnoze.

Opublikowano

Jak to czym ?!? e32 rzecz jasna. To jeden z najwspanialszych wozów na świecie, więc na pytanie czy warto inwestować, mogłem odpowiedzieć tylko w tak durny sposób... Jakie pytanie, taka...

Wracając natomiast do tematu, rozumiem, że oprócz ASC w Twoim samochodzie nie działa również ABS?

Najczęstszą przyczyną wadliwej pracy tych systemów, są uszkodzone czujniki w kołach. Możesz spróbować podmienić również wspomniany wcześniej moduł, chociaż rzadko zdaża się, żeby się zepsuł, oraz moduł kontroli przepustnicy wraz z motorem kontroli przepustnicy. Jeśli wykluczysz te opcje, pozostaje Ci cała kupa połączeń elekrycznych do sprawdzenia. ASC łączy się między innymi z komputerem silnika, skrzyni, i pompą ABS. Nie jestem niestety w stanie powiedzieć, jak sprawdzić prawidłowość działania w/w podzespołów. Co do kosztów, myślę, że od 50 do 500 zł. Zależy, co potrafisz zrobić sam i jak dobrze umiesz wynajdować tanie używki.

Opublikowano

Banol, jak zwykle.

:cool2:

pozdrawiam

Mariusz

PS.

Wiem, że trochę nie w temacie.

PS2. (do sivy001)

Oczywiście warto naprawić. A kasa nie będzie wielka, chyba, że do ASO pojedziesz.

Opublikowano

Banol, jak zwykle.

:cool2:

pozdrawiam

Mariusz

PS.

Wiem, że trochę nie w temacie.

PS2. (do sivy001)

Oczywiście warto naprawić. A kasa nie będzie wielka, chyba, że do ASO pojedziesz.