Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
taki supersprint jednak kosztuje jak dla mnie za dużo:(mam pytani jeszcze odnośnie osłon termicznych na podwoziu.U mnie sa tylko nad katem i z prawej strony(od pasażera).Najciekwasze jest to ze na miejcu pasażera jest cicho i przyjemnie!a na miejscu kierowcy słychać buczenie,czasem warkot.Wymieniłem już duzo(wydech ostatni ze srodkowym,pasek,rolki,łożyska alternatora,stożek na normalny filtr)dalej coś buczy
Opublikowano
Sprawdz wszystkie mocowania osłon termicznych najlepiej cały układ wydwchowy czy o coś nie stuka

Dzieki za zaangażowanie:)sprawdzałem nie raz.Niedługo moze pojade do jakiegoś znawcy bmw w okolicy zeby to przejrzał po swojemu,moze cos tam brakuje albo jest słabe.Ciezko zlokalizowac ten hałas:/Pisałem do tego sprzedawcy co mi podesłałeś linka.Zobaczymy co napisze.Dzieki jeszcze raz

Opublikowano
UWAGA: Przed wykonywaniem prac spawalniczych przy BMW należy wyjąć Komputer,a nie tylko odłączyć akumlator,najlepiej spawać tłumik zdemontowany z auta.Nienależy słuchać że wystarczy odłączyć akumlator i można spawać. A Katalizator sprzedałem w skupie złomu

A moim zdaniem to bajki - odlaczanie komutera do spawania.

Czyli co - wg Ciebie nie wystarczy elektroniczny bloker zakładany na klemy ?

Ja zawsze tak robię i nic się jakoś nie stało :/

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano
Zdjecie klem powinno wystarczyc.Wczoraj po dłuższej jezdzie cos własnie znowu hałasowało.Przy 60 km/h właczyłem na luz,dałem gazu i nic nie słychac.Taki warkot buczenie słychac tylko podczas jazdy na biegu.Moze to skrzynia?czy jednak wydech?na luzie mniej spalni chyba idzie w wydech i moze dlatego go nie słychac.Skrzynia terkocze na luzie,czasem cos w niej stuka.Mysłem ze to dwumas ale dwumas był tylko w wersji z klimą