Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos z Was posiada spis komunikatow wraz z opisem - ale w jezyku angielskim a nie niemieckim? - denerwuje mnie przelaczanie jezyka na niemiecki za kazdym razem zeby zrozumiec co samochodzik do mnie mowi :P

i taka druga rzecz - czy ktos wie czemu niektore komunikaty wyswietlaja mi sie w innym jezyku (na przyklad ten przypominajacy o wlaczonych swiatlach) - chociaz w komuterze mam ustawiony angielski?

Dzieki z gory za info

Opublikowano
denerwuje mnie przelaczanie jezyka na niemiecki za kazdym razem zeby zrozumiec co samochodzik do mnie mowi :P

moja rada - ustaw jezyk na NIEMIECKI (na stałe) :)

czy ktos wie czemu niektore komunikaty wyswietlaja mi sie w innym jezyku (na przyklad ten przypominajacy o wlaczonych swiatlach) - chociaz w komuterze mam ustawiony angielski?

Nie jestem lingwistą, ale - czy zauważyłeś, ze te komunikaty w różnych językach mogą się tak samo (albo bardzo podobnie) pisać ?? :lol: :lol:

licht an - light on (czy jakoś tak)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
ja to sobie przetłumaczyłem - mam opisane po niemiecku i angielsku tylko ze na akrtce :( jak nie zapomne to w weekend napisze tu
Opublikowano

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Witam

Czy ktos z Was posiada spis komunikatow wraz z opisem - ale w jezyku angielskim a nie niemieckim?

wydaje mi sie Sebast ze kolega chcial opis w jezyku angielskim a te linki sa z opisami komunikatow ale w jezyku niemieckim

Opublikowano
spoko mialem ten sam problem pogrzebalem pogrzbalem i w koncu wygrzebalem dodam ze Sebast mi pomogl :D bo od niego duzo materiałow dostałem. jutro wklepie je
Opublikowano
Witam

Czy ktos z Was posiada spis komunikatow wraz z opisem - ale w jezyku angielskim a nie niemieckim?

wydaje mi sie Sebast ze kolega chcial opis w jezyku angielskim a te linki sa z opisami komunikatow ale w jezyku niemieckim

Aaaa - fakt ;) :duh:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Dokladnie chcialbym po angielsku bo po niemiecku mam.

Jak kolega Sławo wklepie z kartki to baardzo prosze o wrzucenie :P

:doh: to zmien sobie jezyk na niemiecki jak nie kumasz angielskiego i bedziesz wszystko wiedzial ,a poza tym to naprawde tyle ci sie tego wyswietla ze potrzebujesz przetlumaczone , ja ostatnio widzialem washwasserstand i to bylo ze dwa tygodnie temu :D bo pozniej dolalem

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
To nie problem zmienic jezyk, natomiast wolalbym miec HOUR a nie UHR itp... jednoczesnie rozumiejac komunikaty. Tak czy inaczej czekam az kolega przepisze to co ma na kartce, podejzewam ze wielu sie to przyda :P
Opublikowano

odrazu zaznaczam że mogłem sie w którymś miejscu pomylic wiec jesli znajdziecie jakiś bład to mnie poprawcie.

na czerwono komunikaty po angielsku

na niebiesko zaznaczylem komunikaty co do ktorych tlumaczenia nie jestem pewien

1 BREMSLICHT 1BRAKE LIGHT - przepalona żarówka światła hamowania

ABBLENDLICHT DIP BEAM- światło mijania (przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

ANHANGERLICHT TRAILER LIGHT- światła przyczepy (uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

BETRIEBSANLEITG OWNER’S HANDBOOK– instrukcja obsługi

BREMSBELAGE BRAKE LININGS- zużycie okładziny hamulców

BREMSFLUSSIGKEIT LOW BRAKE FLUID / BRAKE PRESSURE- poziom płynu hamulcowego osiągnął MIN

BREMSLI. ELEKTRIK BRAKE LIGHT ELECTR.- brak świateł hamowania (stopiony bezpiecznik lub obwód)

CHECK CONTROL CHECK CONTROL - usterka w układzie elektronicznym

GETRIEBEPROGRAMM TRANS PROGRAM- usterka w elektronicznym sterowaniu automatycznej skrzyni

HANDBREMSE LOSEN HAND-BRAKE ON- zwolnić hamulec ręczny

KEIN BREMSLICHT BRAKE LIGHT - brak świateł hamowania (przepalone żarówki lub bezpiecznik)

KENNZEICHENLICHT LIC. PLATE LIGHT - oświetlenie tablicy rejestracyjnej

KOFFERRAUM OFFEN BOOT LID OPEN– bagażnik otwarty

KUHLWASSERSTAND COOLAN LEVEL - niski poziom płynu chłodzącego

KUHLWASSERTEMP COOLANT TEMP- za wysoka temperatura płynu chłodzącego

LICHT AN?LIGHT ON? - włączone światła

MOTOROM :think: – niski poziom oleju w silniku

NEBELLICHT HONT. R/FOG LIGHT - światła przeciwmgielne tył

NIVEAUREGELUNG SUSPN LEVELLING- samochód przeciążony

OEIST. LENKHILFE :think: – płyn wspomagania kierownicy

OELDRUCK MOTOR ENGINE OIL PRESS - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik

OELDRUCK SENSOR OIL PRESS SENSOR- czujnik oleju nie działa nie podłączony

OELSTAND MOTOR ENGINE OIL LOW- poziom oleju w silniku osiągnął MIN

RUCKLICHT TAIL LIGHT – światło cofania (jak wyżej)

NEBELLICHT VON F/FOG LIGHT - światła przeciwmgielne przód

SENSOR OELSTAND OIL LEVEL SENSOR - uszkodzony czujnik poziomu oleju

SPEED LIMIT SPEED LIMIT - informacja o przekroczeniu zaprogramowanej prędkości

STANDLICHT SIDE LIGHT– przepalona żarówka światło postojowe (jak wyżej)

TANDLIHT SIDE LIGHT – przepalone żarówki świateł pozycyjnych

TUR OFFEN DOOR OPEN– drzwi otwarte

WASCHWASSERSTAND WASCHER FLUID LOW - niski poziom płynu do spryskiwaczy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
witram a mi sie to zapaliło BETRIEBSANLEITG instrukcja obsługi co z tym zrobić? zajrzeć do instrukcji ale jej nei mam... ponadto jak to wykasować gdzieś wyczytałęm że wcisnąc CC ale gdzie to jest?:) bałem sie przebieg skasować bo licze ile pali :)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Nic wczesniej nic palą mi sie dwie kontrolki check control i chamulce brak czujników ... i teraz to! nic wczesniej sie nei swieciło odłączałem akumulatro wczesniej i to wszytko...
Opublikowano
Witm w jakiej pozycjy ma być stacyjka aby to skasować? BETRIEBSANLEITG na zapłon?
Opublikowano
no podobnie zajrzyj do instrukcji (jakaś bzdura) chyba ale jakośnie moge tego wykasować :cry:
Opublikowano
Jak się zmienia język w E-34 ???? Szukałem ale nie znalazłem.

Widocznie slabo szukales... :8)

1.Wciskamy prawy przycisk na konsoli zegarow.

2.Przekrecamy kluczyk do poz.1

3.Trzymamy ok.10s

4.Wyswietli sie aktualny jezyk. (np.Angielski)

5.Puszczamy przycisk i po chwili wciskamy go ponownie (az wyswietli sie nastepny jez.)

6.Jak juz wybierzemy odpowiedni jezyk, to puszczamy przycisk i przekrecamy kluczyk w poz.0

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

skoro to temat na komunikaty po angielsku to co to znaczy?

break lt circut

? Zapaliło sie to a po ponownym odpaleniu zapaliłsie wykrzyknik.?