Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich.Jestem nowa na forum i mam pytanko..Słyszałam o jakiejś stronie na której można sprawdzić co oznaczają poszczególne kontrolki...Dostałam od znajomego informację że przekręcając kluczyć w stacyjce i naciskając 5 razypedał gazu można sprawdzić co dzieje się z samochodem..Zrobiłam tak ale nie mogę znaleźć strony na której mogłabym zinterpretować wynki..Moze ktoś z Was słyszał o tym.Pozdrawiam :)
Opublikowano
Szukałam,szukałam i nic..A jeśli chodzi o miganie to tylko jeden raz mignęła mi kontrolka wtrysku...I niebardzo wiem co to może znaczyć..Mam problem z paleniem i być może to wina wtrysku chociaż mechanicy twierdzą że z wtryskiem wszystko jest ok...ale może po prostu to są tacy wspaniali fachowcy...
Opublikowano
..Mam problem z paleniem i być może to wina wtrysku chociaż mechanicy twierdzą że z wtryskiem wszystko jest ok...ale może po prostu to są tacy wspaniali fachowcy...

Mechanicy są różni, może warto na próbę zajrzeć zcasami do innej "piaskownicy" ?

A co do wtrysków, jak są przepustowe to mechanik powie że są dobre, bo paliwo leci...wogóle. Ale z wtrysku powinana wystrzelać tzw. mgiełka paliwowa, a nie "ciurek" benzyny. Może wystarczy zalać auto lepszym paliwem + formuła czyszcząca, np. STS dostępna na stacji paliw (jeśli byś miała z tym problem, to pracownicy stacji są przeszkoleni i potrafią dobrać odpowietnią buteleczkę do auta).

Opublikowano
Bardzo dziękuję za pomoc:0.Na pewno spróbuję to przetestować.Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia