Skocz do zawartości

Blokada drzwi przed otworzeniem ze środka po wybiciu szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje E32 ma chyba taki system (tak myślę że to ma działać). Jeśli zamknę auto z kluczyka, to nie mogę wyjąć rygielków od środka (coś je blokuje). Czy taki mechanizm jest w każdym czy to nieprawidłowe działanie? Czy może jakiś dołożony system?

Inna sprawa... w lewych tylnych drzwiach pasażera działa on nie zawsze, tzn nie zawsze odblokuje. Tzn. czasem zablokuje drzwi na amen i to tylko i wyłącznie po zamykaniu z kluczyka. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Moje E32 ma chyba taki system (tak myślę że to ma działać). Jeśli zamknę auto z kluczyka, to nie mogę wyjąć rygielków od środka (coś je blokuje). Czy taki mechanizm jest w każdym czy to nieprawidłowe działanie? Czy może jakiś dołożony system?

Pozdrawiam

W BMW masz podwójne ryglowanie jeśli zamkniesz auto kluczykiem możesz go otworzyć tylko kluczykiem. Nie otworzysz go ani ciągnąc za klamkę wewnętrzną ani za rygielki.

Drugiej części Twojej wypowiedzi nie rozumie za cholerę.

PS. Klime już zrobiłeś :?: Czy dalej macasz rurki :twisted2:

Opublikowano
Witam

Pozdrawiam

W BMW masz podwójne ryglowanie jeśli zamkniesz auto kluczykiem możesz go otworzyć tylko kluczykiem. Nie otworzysz go ani ciągnąc za klamkę wewnętrzną ani za rygielki.

Drugiej części Twojej wypowiedzi nie rozumie za cholerę.

PS. Klime już zrobiłeś :?: Czy dalej macasz rurki :twisted2:

Co do drugiej części wypowiedzi: zamykam z kluczyka, otwieram z kluczyka i... tylne lewe drzwi są zamurowane :) Nie idzie ani wyciągnąć rygielka ani otworzyć drzwi... dopiero trzeba kilka, czasem kilkanaście razy zamknąć i otworzyć z kluczyka żeby otworzyć te drzwi co jest cholernie wkurzające bo kiedyś tak się bawiłem ponad godzinę i potem miałem problem odpalić (akumulator) :(

BTW. jak powinien być podłączony alarm od pilota? Tzn. jeśli zamyka to ma ryglować pojedynczo czy podwójnie i co zrobić jeśli rygluje pojedynczo?

Od klimy gościa znalazłem ale w związku z przeprowadzką do Twojego miasta mam trochę innych wydatków i jeszcze u niego nie byłem :(

Pozdrawiam

Opublikowano

Zdejmij boczek drzwi i sprawdź zamek i piny, może wystarczy je oczyścić, albo któryś kabelek nie łączy.

Masz niesprawną elektrykę w drzwiach.

Ze zdejmowaniem boczku (tapicerki) to przy pierwszej takiej operacji jest trudno, bo trzeba wiedzieć po kolei co zrobić (kto tego próbował to wie o co mi chodzi).

Może lepiej wymienić cały wkład mechanizmów w drzwiach, używki sprawne są na prawdę tanie - jak co to na PW.

Opublikowano

Witam,

skoro podobny temat zostal porusony to nie bede zakladal nowego topicu.

Mianowicie jestem teraz w Niemczech. Nie uzywalem auta przez ok tydzien. Po tygodniu chcialem sie przejechac i tutaj zonk.

Okazalo sie ze cos wyladowuje mi akumulator. Cos zezarlo mi caly prad z aku. Przed tygodniem auto zamknalem normalnie pilotem(oryginalny).

Po tygodniu podchodze i nie moge otworzyc auta ani pilotem ani kluczykiem(mam ich 4- 2 normalne i 2-takie cale stalowe).

Pojechalem do serwisu i tam powiedziano mi zeby podniesc lekko klamke i krecic kluczem. Nie pomoglo.

Wezwalem wiec ADAC. Przyjecheli i otworzyli auto. Otworzyli maske, podalismy prad i otworzylem auto normalnie pilotem.

I tutaj moje pytanie. Czy jakas inna mozilwosc otworzenia auta w takiej sytuacji? Dodam ze fachowiec z ADAC nie mogl otworzyc drzwi ciagnac za dzyndzel od wewn.

I druga sprawa co moze mi tak wyladowywac prad w czasie postoju. Ladowanie mam w porzadku, nie mam alarmu, mam seryjny immobiliser i dodatkowo ukryrty "prztyczek-elektryczek".

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Witam,

skoro podobny temat zostal porusony to nie bede zakladal nowego topicu.

Mianowicie jestem teraz w Niemczech. Nie uzywalem auta przez ok tydzien. Po tygodniu chcialem sie przejechac i tutaj zonk.

Okazalo sie ze cos wyladowuje mi akumulator. Cos zezarlo mi caly prad z aku. Przed tygodniem auto zamknalem normalnie pilotem(oryginalny).

Po tygodniu podchodze i nie moge otworzyc auta ani pilotem ani kluczykiem(mam ich 4- 2 normalne i 2-takie cale stalowe).

Pojechalem do serwisu i tam powiedziano mi zeby podniesc lekko klamke i krecic kluczem. Nie pomoglo.

Wezwalem wiec ADAC. Przyjecheli i otworzyli auto. Otworzyli maske, podalismy prad i otworzylem auto normalnie pilotem.

I tutaj moje pytanie. Czy jakas inna mozilwosc otworzenia auta w takiej sytuacji? Dodam ze fachowiec z ADAC nie mogl otworzyc drzwi ciagnac za dzyndzel od wewn.

I druga sprawa co moze mi tak wyladowywac prad w czasie postoju. Ladowanie mam w porzadku, nie mam alarmu, mam seryjny immobiliser i dodatkowo ukryrty "prztyczek-elektryczek".

Opublikowano
Wszystko co do swojej pracy potrzebuje prądu może rozładować akumulator. Na forum było opisywane jak zlokalizować urządzenie które "kradnie" prąd. Jeśli urządzanie to nie "kradnie" prądu w sposób ciągły, to będzie ciężko je zlokalizować.
Opublikowano

Siemanko tak siedze i czytam jakies stare posty i wyczytalem ze jeden z naszych kolegow mial tez taki problem i winny okazal sie silniczek od docisku wycieraczek. Moglby ktos opisac jak powinien on dzialac prawidlowo?

U mnie kiedys buczal zaraz po ruszeniu i po zgaszeniu samochodu. Teraz nie buczy po zgaszeniu, a jak buczy to tylko przez jakas sekunde.

Jak sie do niego zabrac, jak diagnozowac, jak naprawiac/wymieniac?

dzieki i pochwa:)

Opublikowano
Zmierz/ustal miernikiem czy coś kradnie prąd. Jeśli tak wyciągnij bezpiecznik lub przekaźnik od tego silniczka (jeśli go w ogóle masz) i zmierz jeszcze raz czy coś kradnie prąd.
Opublikowano

Siema

dzisiaj bylem u mechaniora i powiedzial mi ze OBC kradnie prad. Pobor ok 3 amper. Po odlaczeniu spada ponizej 1.

Aku jest padniete. W poniedzialek podlacza nowe aku i sie zobaczy.

Pochwa

Opublikowano

Siema

Sluchajcie, odebralem auto od mechaniora.

Odlaczyl OBC i wsadzil nowe aku. Poboru pradu podobno nie ma, auto pali itd.

ALE

Czy odlaczenie OBC moze spowodowac takie rzeczy?:

1. Caly czas wieje tylko gorace powietrze przy szybie i nie da sie nic przestawic. Pokretla od ogrzewania nie dzialaja. Nie dziala wentylator.

2. Centralny zamek jak go otwieram to sie otworzy i za chwile zamyka spowrotem.

Pomozcie prosze bo zaczyna mnie to juz powoli irytowac.

Opublikowano

Mam podobne problemy:

-leci mi tylko ciepłe powietrze przy szybie

-najpierw centralny otwierał i szybko zamykał. Teraz po doładowaniu akumulatora drzwi się normalnie otwierają z wyjątkiem drzwi kierowcy, w których rygielek podnosi się do połowy i ani drgnie dalej.

Cała sytuacja zaczęła się jakieś dwa tygodnie temu gdy pojawiły się problemy z akumulatorem tzn. po tygodniu stania otworzyły mi się tylko tylne drzwi a silnik nie odpalił z powodu padniętego aku. Nie mam alarmu ani pilotów do centralnego. Otwieram z kluczyka. Dziękuję za wszystkie sugestie. Pozdrawiam.

Opublikowano

A tak w drugą strone idąc, pod tylkną kanapą masz wszystkie bezpieczniki dobre?

Mi co prawda niespodzianek nie robiło, ale centralny w prawych drzwiach nie działał, tj. zamykał tylko zapadkę przy kręceniu kluczykiem, bez podwójnego ryglowania i uzbrajania alarmu, a zamek bagażnika tylko bagażnik obsługiwał.

Wymieniłem spalony bezpiecznik i wszystko jest git. Oba zamki w drzwiach pracują w pełnym zakresie, a zamek bagażnika zamyka i otwiera wszystkie zamki.

A co do niespodzianek, to bym teraz temu mechanikowi zrobił niezłe ziaziu

Opublikowano

Pobor pradu przed wyjeciem byl ponad 3 ampery, po wyjeciu bezpiecznika juz tylko 0,8 A.

Jak wloze bezpiecznik spowrotem to dziala i centralnyi OBC i nawiewy.

Do bezpiecznika nr 20 podlaczoych jest wiele podzespolow.\A zlodzieja pradu szukal bede w Polsce bo w niemcowni tylko serwis od razu wolaja.

Pochwa