Skocz do zawartości

KONTROLKA HAMULCÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
POMÓŻCIE - jak zgasić kontrolkę hamulców-klocków -wymieniłem tarcze i klocki a kontrolka dalej świeci-Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
powinna sama zgasnac ,a moze masz malo plynu hamulcowego :?:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Czy w E-36 jest taka kontrolka?
Opublikowano
  • Autor

Nie spoko płyn jest o.k. Nie pytałbym gdyby to była prosta sprawa-sprawdziłem płyn -nie wiem jak to działa z tą kontrolką-czy ona ma jakiś sterownik ,ktory zapamętuje błąd czy to tylko styki ,które zwierają do masy???.

Ps. BMW może i nie dla idiotów ale spytać chyba wolno nie-nie każdy to omnibus-z japończyków to zaginam wszystkich ,gorzej z niemcami.

Opublikowano
......Ps. BMW może i nie dla idiotów ale spytać chyba wolno nie-nie każdy to omnibus-z japończyków to zaginam wszystkich ,gorzej z niemcami.

to nie bylo do ciebie :lol: jezeli tak to odebrales,tak mam w podpisie ,

a co do tej kontrolki to to jest raczej sprawa plynu (ale piszesz ze ok) badz tych stykow ktore informuja o tym ze klocki sa wytarte i kwalifikuja sie do wymiany a dlaczego sie swieci to nie wiem :( ,tego sie nie kasuje powinna sama zgasnac jak jest ok

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
  • Autor
Dobra spoko-chyba sam doszedłem -pewnie mam tylne klocki też do wymiany albo styki od sygnalizatorów ,ale stawiam raczej na klocki-nie miałem czasu dziś sprawdzić-dzięki za podpowiedz- a apropo kontrolki to do płynu jest inna a do klocków inna.Pozdrawiam Andrzej.
Opublikowano
Daj znac czy ci w koncu zgasla bo ja mam to samo mimo ze wymienilem klocki z tylu i przodu tyle ze z przodu ten kabelek jeszcze sie nie przetarl a z tylu juz tak wiec go wogole nie zalozylem a kontrolka dalej sie swieci...nie wiem wlasnie czy nie ma bledu w kmpie do wykasowania...tak powiedzial jeden elektryk ze moze byc taki bląd ale kto wie...daj znac pzdr
Marcin-coupe...BMW theBestMachineontheWorld
Opublikowano

marcin jak nie masz z tyłu czujnika to ci kontrolka nie zgasnie

powinna byc chociaz zworka ale polecam czujnik

zeby ta kontrolka zgasła po włączeniu zapłonu nalezy wcisnac bodajze 5 razy hamulec

powinno działac :norty:

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
  • Członkowie klubu
powinna sama zgasnac ,a moze masz malo plynu hamulcowego :?:
Szczerze powiedziawszy to jeszcze nie widziałem ani w E34 ani w E36 żeby po wymianie klocków kontrolka sama zgasła... :wink:

Terrano: żeby zgasić kontrolkę musisz założyć nowe czujniki. Czujniki klocków są teoretycznie jednorazowe. Koszt czujnika to jakieś 20-30 zł. Zważywszy na to że przy normalnej jeździe klocki starczają na jakieś 40 tys. km to chyba kwota 30 zł na czujnik nie jest zaporowa... 8)

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Mój mechanik niestety uszkodził mi taki czujnik z tyłu po prawej stronie. Nie wiecie moze gdzie mogę kupić nowy ?

Pozdrawiam

Pawel

E-34 2.0i

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Mój mechanik niestety uszkodził mi taki czujnik z tyłu po prawej stronie. Nie wiecie moze gdzie mogę kupić nowy ?

Jesteś widzę z Piaseczna więc nie powinieneś mieć żadnego problemu z kupnem. W Warszawie jest conajmniej kilka miejsc gdzie możesz kupić ten czujnik:

- sklep na Narbutta,

- Krzysztof Krawczyński (tel. 0501 034264),

- Auto Fus na Ostrobramskiej,

- Bavaria Motors na Czerniakowskiej

Pewnie jeszcze coś by się znalazło. Cena oryginalnego czujnika w ASO nie powinna przekroczyć chyba 30 zł... :roll:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Jesteś widzę z Piaseczna więc nie powinieneś mieć żadnego problemu z kupnem. W Warszawie jest conajmniej kilka miejsc gdzie możesz kupić ten czujnik:

- sklep na Narbutta,

- Krzysztof Krawczyński (tel. 0501 034264),

- Auto Fus na Ostrobramskiej,

- Bavaria Motors na Czerniakowskiej

Pewnie jeszcze coś by się znalazło. Cena oryginalnego czujnika w ASO nie powinna przekroczyć chyba 30 zł... :roll:

Pracuje na Wołoskiej to po robocie bym sobie szybko podleciał i kupił, tylko powiedz mi gdzie to dokładniej jest na Narbutta. Może jakiś telefon do nich masz ?

Pozdrawiam

Pawel

E-34 2.0i

Opublikowano
  • Członkowie klubu
... tylko powiedz mi gdzie to dokładniej jest na Narbutta. Może jakiś telefon do nich masz ?

Telefon: 646-64-84

To jest prawie przy Puławskiej. Zresztą wisi tam chyba duża flaga BMW. Przynajmniej kiedyś wisiała... :)

Pozdrawiam

Bastek

Opublikowano
Kupiłem na Narbutta za 30 zeta. Wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Pawel

E-34 2.0i

Opublikowano
tez mialem taki problem.po wymianie klockow i tarcz swiecila mi sie kontrolka od hamolcow pojechalem do ASO gdzie mi wymienili czujniki hamulcy i bylo po sprawie.koszt zrobienia i czujnika wyniosl mnie 82 zl w ASO!!!!
Opublikowano
a co to są za kable idące do hamulców :!: ,one sa od jakis czujników-bo jeden miałem przerwany i nic sie nie swieciło na desce
Opublikowano
  • Autor

To kable od czujników zużycia klocków hamulcowych masz dwa -w przednim lewym kole i tylnym lewym,chyba że mówisz o przewodach od czujnik ABS.Kontrolka Ci si e nie pali bo pewnie ktoś ją wyjął albo się spaliła.

Pozdro.Andrzej.