Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAk pisałem wcześniej a wątek został amknięty z mojej winy, za co przepraszam, oddałem auto do mechanika w sprawie walniętej pompy oleju, ten stwierdził że trzeba wymienić pompę , 3 łancuchy,3 prowadnice i 4 napinacze, nie wliczając oleju filtra uszczelki i takich tam drobniejszych spraw.

W sumie to boje sie czy nie chce mnie nabić w butelke z tymi cześciami bo jak tak to muszę wiedzieć co ile czego jest w aucie, więlkie dzięki za wszelkie sugestie w tej sprawie i pozdrawiam.

Opublikowano

Dla większego zorientowania się co do elementów M62 odwiedź np. to miejsce

lub pozostałe z tamtych list (wszystko dotyczy E39 540i M62)

Wejdź w poszczególne rysunki – pod każdym kryje się tabela ze spisem elementów. Tam widnieje też liczba konkretnych pozycji w silniku (Qty.).

(są też ceny w $ - ale tym nie sugeruj się – bo niestety w Polsce prawie zawsze części są droższe)

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Jak widać nie ściemniają, są dwa łąńcuchy do pompy i łańcuch rozrządu a do samego łańcucha rozrzadu trzy napinacze, prowadnice i elementy ślizgowe. Jest tego ogrom.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ciąg dalszy mojej nieszczęśliwej historii z pompką oleju. Co się okazało to panowie popsuli w moim silniku i wstawili mi nowy, problem tego typu że z nowym silnikiem skrzynia nie współpracuje tzn że zmienia biegi ale nic nie działa czyli samochód stoi w miejscu. I teraz pytanie czy to wystarczy zaprogramować skrzynie razem z nowym silnikiem? A może mi tylko wciskają kit?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ciąg dalszy mojej nieszczęśliwej historii z pompką oleju. Co się okazało to panowie popsuli w moim silniku i wstawili mi nowy, problem tego typu że z nowym silnikiem skrzynia nie współpracuje tzn że zmienia biegi ale nic nie działa czyli samochód stoi w miejscu. I teraz pytanie czy to wystarczy zaprogramować skrzynie razem z nowym silnikiem? A może mi tylko wciskają kit?

Mam rozumieć że zamiast wymienić ci pompy i części które opisałeś, to wymienili cały silnik?? :duh:

Jak tak to super mechanicy :cool2:

Pozdro

003.jpg
Opublikowano

Po lokacji widze ze kolega naprawia w UK - tam "Labour time" jest qrrrrewsko drogi.

Druga sprawa to pomontowanie i poustawianie rozrzadu V8 - tez czasochlonne a i "Special tools" w sumie wymaga - moze faktyczniej taniej wyszlo "przewalic" motor

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano
Cia˛g dalszy mojej nieszcze˛s´liwej historii z pompka˛ oleju. Co sie˛ okaza?o to panowie popsuli w moim silniku i wstawili mi nowy, problem tego typu z˙e z nowym silnikiem skrzynia nie wspó?pracuje tzn z˙e zmienia biegi ale nic nie dzia?a czyli samochód stoi w miejscu. I teraz pytanie czy to wystarczy zaprogramowac´ skrzynie razem z nowym silnikiem? A moz˙e mi tylko wciskaja˛ kit?

Przezywalem z tamtymi "fachowcami" rozne spory i szczerze Ci wspolczuje. Jak juz sie zorientuja ze cos sp... to staraja sie zawsze zrzucic wine na klienta. Nie odpuszczaj i nie daj sobie nic wmowic. Co do samej skrzyni to sie nie wypowiadam bo sie nie znam. Znam sie za to na tych idiotach niestety.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Ach "mechaniki", "mechaniki"

W Holandii jest to samo - "Jak by tu kogos wycyckac?"

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

• 2 tygodnie później...