Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakis czas temu zaczałem rozglądac sie na skrzynką,moja już sie prawdopodobnie skonczyła,jakis czas temu zakładałem watek dotyczacy jej usterek,teraz mam zamiar zakupic inną używke tylko nie wiem czy podejdzie z kazdej e36,kiedys słyszałem ze czy R4 czy R6 nie ma różnicy wszystko sie nadaje ale chciałbym być pewien,widziałem już kilka skrzynek w mojej okolicy sa naprawde ok,różnia sie tylko tabliczkami z rodzajmi olejów(u mnie atf) w innych "niewymienialny itp"ma to jakies znaczenie?ceny skrzyn od 150-300zł ,waga 20 kilka kilogramów,prosze o podpowiedzi
Opublikowano
O to samo miałem zapytać na forum:)ale mnie uprzedziłeś.A czy jest jakiś sposób na sprawdzenie skrzyni przy kupnie?niby sprzedajacy daja gwarancje rozruchowa ale jesli zleca sie komus wymiane to za robote trzeba płacic...Jak mozna sprawdzic kupowaną skrzynię?
Opublikowano
no raczej stanu szczególnie po demontażu nie sprawdzisz,chociaz w mojej dosłownie lata cos w srodku,po przejezdzaniu na "garbach " wż wyczuwam to na drażku(poduchy skrzyni mam nówki),ja mam goscia który zaprosił mnie na spawdzenie skrzyni jeszcze w jezdzacym aucie+ gwarancja,ogólnie skrzynie manual do benzyny sa smiesznie tanie(200zł) dla porownania disel 1.8tds koszt używki 1000zł,odnosne montazu mam kanał w którym od roku grzebie cos przy auach wiec jakbys miał już skrzynke jarszy 007 to zapraszam wymienimy w kilka godzin za zgrzewke piwa,kwestia dobrych kluczy torx ,opuszczenia silnika,demontazu wału ukladu wydechowego i rozłączenia drazka,nastawienie nowej skrzyni to tez nic trudnego jak pisza,odrazu mozna zmierzyc sobie grubosc tarczy sprzegiełka,pozdrawiam
Opublikowano
Skrzynia biegów na szczescie nie jest właśnie jeszcze taka droga:)u mnie też cos jakby latało w środku!szczególnie gdy jadę powoli w korku i przy podjeżdzaniu powoli na górkę itp.A dziś jak pada deszcz prawie jej nie słychać!chętni umówie sie na wymiane skrzyni:)napisze zaraz na priv