Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam E36 325tds 95rok sedan.

Co potrzebne do swapa na 3L D z e46(oprucz silnika oczywiscie)prosil bym o szczegoly. Przymiezam sie do swapa bo e46 mnie ""niejara"" tak jak moje e36. :doh: 2 sprawa mysle ze bylo by owiele taniej zostawic moje e36 posiadam ja juz prawie 3 lata i niechce sie z nia rozstawac(mam ja w ful wypasie) Ewetualnie meczy tez mnie kwestia karoseri z coupe ale to tak na marginesie (coupe to zawsze coupe) :doh: . Prosze o HELP projekt na wiosne. POZDRO.

Opublikowano
oprucz silnika z całym osprzętem i komputerem (wszystkie chłodnie itd), skrzynia biegów, wał, tylny dyfer, dorobienie pasujących łap utrzymujących silnik i srzynie, nowe przednie zawieszenie, kupa roboty, jeżeli nie masz własnego warsztatu albo super układu, do kupy roboty dojdzie kupa kasy :wink:
Opublikowano
oprucz silnika z całym osprzętem i komputerem (wszystkie chłodnie itd), skrzynia biegów, wał, tylny dyfer, dorobienie pasujących łap utrzymujących silnik i srzynie, nowe przednie zawieszenie, kupa roboty, jeżeli nie masz własnego warsztatu albo super układu, do kupy roboty dojdzie kupa kasy :wink:

Z jakimi kosztami trzeba sie liczyc??

Opublikowano

Z jakimi kosztami trzeba sie liczyc??

Trudno powiedzieć jeśli chodzi o robocizne, ale części to bierz kalkulator i nawet ceny za allegro i do roboty, strzelam ale części pewnie około 15 tk+ robocizna nie mniej jak 5 tk w sumie pewnie ok 20tk

Opublikowano
chyba w tym wypadku nie byloby az tak duzo roboty... Wkoncu to silniki podobnej komstrukcji i o podobnych rocznikach... tutaj chyba trzeba byloby wymienic silnik z osprzetem komputer i moze skrzynie... ale pewny nie jestem
B M W
Opublikowano
W tym wypadku też sporo roboty 2.0 ma 4cyl, 3.0 6cyl, w zasadzie też wszystko do wymiany, cały osprzęt silnika, chłodnice, skrzynia, wał, dyfer, całe przednie zawieszenie, przypuszczam też że i tylne trzeba by wymienić ze wzgledu na znaczny ciężar 6 cylindrówki, wydaje mi się że jak ktoś nie ma własnego zakładu lud dobrego układu koszty i wentualne problemy moga przekroczyć koszt nabycia samochodu
Opublikowano
chyba w tym wypadku nie byloby az tak duzo roboty... Wkoncu to silniki podobnej komstrukcji i o podobnych rocznikach... tutaj chyba trzeba byloby wymienic silnik z osprzetem komputer i moze skrzynie... ale pewny nie jestem

Tez tak myslalem... ale poczekamy jeszcze niech ktos sie wypowie