Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jadąc ze stałą prędkością powiedzmy 80 - 140 km/h samochód od czasu do czasu ''przycina'' się dosłownie na część sekundy, czasem zdarzy się to kilka razy pod rząd więc jazda nie jest zbyt przyjemna :( Gdy przyspieszę wszystko jest ok, jedzie do przodu bez szarpnięć, ale przy stałej prędkości znów zaczyna ''poszarpywać'' . Co może być przyczyną, sterownik ASC?
Opublikowano
Witam, jadąc ze stałą prędkością powiedzmy 80 - 140 km/h samochód od czasu do czasu ''przycina'' się dosłownie na część sekundy, czasem zdarzy się to kilka razy pod rząd więc jazda nie jest zbyt przyjemna :( Gdy przyspieszę wszystko jest ok, jedzie do przodu bez szarpnięć, ale przy stałej prędkości znów zaczyna ''poszarpywać'' . Co może być przyczyną, sterownik ASC?

Niestety mam ten sam problem dlatego w trasach jeżdżę z wyłączonym ASC :(

Zrób test ASC, mi wyświetla dwa mrugnięcia i to oznacza jakiś błąd.

Co dziwne ostatnio nie wyłączyłem ASC i po przejechaniu 100 km ani razu nie szarpało... ale zazwyczaj szarpie gdy jest włączony.

Aha ASC w zimie przy ostrym deptaniu działa całkowicie poprawnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zrób test ASC, mi wyświetla dwa mrugnięcia i to oznacza jakiś błąd.

Pozdrawiam

Podpinając się: u mnie wszystko póki co jest w najlepszym porządku, ale

trzymając się tematu, jak się robi ten test ASC ?

Jaka jest procedura, bo nie robiłem tego i nie wiem.

A co przeszarpywania na równej jeździe, to warto też sprawdzić stan świec zapłonowych - któraś może mieć zgorzelinę albo jakieś inne zabrudzenia, lub tp. Wina może też być po stronie brudnego filtra powietrza lub filtra paliwa.

JOKEROW750 , silnik Ci zjada olej, jak olej idzie do garów to sie gorzej paliwo spala i to też będzie przyczyna przycinania.