Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

panowie moja 328 ma ogranicznik predkosci. probowalem ja na autobanie w DE cisne 210 i koniec. ani drgnie wiecej. patrze a tu w rogu przedniej szyby naklejeczka VMAX 210 :roll: czy usuniecie tego ustrojstwa to skomplikowana operacja i ile taka przyjemnosc moze kosztowac?? nie po to kupilem 328 zeby vmax bylo jak w jakims golfie... :norty:

auto pochodzi z DE...

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nikt nic nie wie na ten temat? :roll:

🙃🙃

Opublikowano

Mam ogranicznik do 210, auto ze stanów, oddałem do serwisu nieautoryzowanego bo mówili że zdejmowali z 540 ale okazało się że w 3 sprawa wygląda inaczej i nadal mam ogranicznik. Teraz twierdzą, że już uporali się z problemem i mogą zdjąć, ale ja już mam oponki z limitem do 210 i przyzwyczaiłem się. Cena to jakieś 200-300 zł.

Dzwoniłem też do diagtronika, powiedzieli że ogarną za 1500.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mi sie wydaje ze u mnie nie jest zakladany od nowosci i przez bmw :think: z tego co wiem bmw w niemczech nie dawalo ogranicznikow. poza tym ta naklejka na szybie pewnie byla dana przez firme co zakladala ograniczenie. 200 300 zl to ujdzie ale 1500 to przesada...

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:think: a czy cos takiego wogole istnieje i w ktorym tescie jezeli juz??? mnie dziwi troche ta naklejka na szybie, daje do zrozumienia ze predkosc tego pojazdu to max 210 gfdyby to byla opcja w kompie to by naklejki raczej nie bylo.

🙃🙃

Opublikowano
o ile się nie mylę to w Niemczech jest taki przepis że jeżeli index prędkości opon jest niższy niż vmax samochodu to musi być taka nalepka umieszczona w widocznym miejscu, sporo samochodów ma takie nalepki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko ze bmw daje opony o indeksie predkosci V albo nawet W a ten indeks predkosci jest do 240 a w do 270 i takie tez opony mam u siebie, standard 205/55 r16 dziwne to jest napradwe :roll:

🙃🙃