Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy...od pewnego czasu zauwazylem ze w miare dodawania gazu (do momentu az silnik nie wejdzie w obroty zeby ten dziek zagluszyc) cos buczy....balem sie ze to turbina mi pada bo to taki wlasnie odglos...ale rozkminilem dzis ze to klimatyzacja (kompresor??). po czesci kamien spadl mi z serca ze to nie turbo ale kompresor do klimy tez sporo kosztuje jak by trzeba bylo wymieniac. jak wlaczy sie klimatyzacje to przy zgaszonym radiu i minimalnym nawiewie slychac jak pracuje..nie wiem czy to dobrze czy zle.moze to byc jakies lozysko tylko na kompresorze czy myslicie ze caly kompresor siada??dodam ze chlodzi bez problemow a buczenie przy dodawaniu gazu jest uwarunkowane cieplem, tzn im cieplej na dworzu tym bardziej buczy.....

plis help

Opublikowano

czy to nie powinno byc tak ze jak by padal kompresor to przy wylaczonej klimie tez powinno byczec??bylem teraz sprawdzic jeszcze raz bo mi to spokoju nie dalej no i jak sie wylaczy to cisza a jak wlaczy to ciezko ten dziewk opisac....takie buczenie:) propocjonalne do obrotow silnika. sprawdzilem i to buczenie nie slychac tylko w srodku ale na zewnatrz tez....stojac odwroconym w strone silnika to tak bardziej po prawej stronie. nie mam warunkow zeby zdjac oslony i wsuchac sie bardziej (mieszkam w centrum krakowa) ale zkads z prawej strony byczy napewno. jak sie wylaczy to nie....

jeszcze raz prosze o pomoc bo delikatna sprawa.upaly wiec fajnie by bylo jezdzic z klima ale z drugiej strony...moze sie jakis olej do smarowania tego kompresora konczy i chodzi na sucho....czy to by byl wlasnie taki objaw??

Opublikowano
u mnie tez tak buczało większość fachowców mowiła że to kompresor okazało sie że to jakiś zawór z klimy wymienili mi go i przestało koszt 500zł