Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
wczoraj cofajac w nocy zauważyłem że nie mam świateł cofania oby dwóch ,sprawdzałem bezpieczniki te pod maska wszystkie sa ok zarowki tez , i tak mysle ze to moze jakis wlacznik tych swiatel ale nie wiem gdzie i wogóle czy takowy jest . z góry dziękuję za wszelka pomoc. Edytowane przez eryk79
Opublikowano
Kolego zaczniuj też od tego ze zarówka jest wkręcona w taki trzymak plastikowy którego wkręcasz do lampy. Z tego "trzymaka" wychodzą dwie blaszki przetżyj je papierem ściernym albo pilnikiem i też w lampie przetrzyj blachę tam gdzie obie się stykają. Często śniadzieją i nie łączą.
Opublikowano
Witam. Ja miałem z kolei coś takiego, że światło cofania świeciło się cały czas, okazało się,że włącznik znajdujący się na skrzyni biegów zatarł się. Koszt takiego to około 30,- Sprawdzic można - wyjąć dwa przewody od tego włącznika i zwierać, wtedy zapala się światło cofania. Polecam taką zabawę a może pomoże w diagnozie.
Szulman
Opublikowano
jeslo sprawdziles to co mowili koledzy i nic sprawdz czojnik swiatel wstecznych ktory znajduje sie pod samochodem