Skocz do zawartości

soczewki prawa i lewa - czy są takie same?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

dzis czyścilem sobie reflektory soczewkowe zgodnie z poradami na forum w mojej e34. Zauwazylem przy tym,ze soczewki w obydwoch reflektorach maja napis ''R'' a wiec mam 2 prawe soczewki?? i tu moje pytanie czy one są takie same (w mocowania kloszy pasują idealnie) czy czymś sie roznią?? pozdrawiam

Opublikowano

Te R oznacza right ale soczewki sa takie same.

A right dlatego ze sciecie jest po prawej i swiatlo pada ___/ tak.

U mnie prawe swiatlo jest troche nizej albo wyzej od lewego juz nie pamietam ale wiem ze jest roznica, ale pewnie to kwestia regulacji.

Pozdrawiam
Opublikowano
pierwsze slysze żeby soczewka miała cokolwiek wspólnego ze ścięciem snopa światła. kolega johny niech najpierw rozbierze, zobaczy a dopiero potem zaśmieca forum swoimi bzdurnymi wypocinami.
Opublikowano
pierwsze slysze żeby soczewka miała cokolwiek wspólnego ze ścięciem snopa światła. kolega johny niech najpierw rozbierze, zobaczy a dopiero potem zaśmieca forum swoimi bzdurnymi wypocinami.

Jak cos slyszysz 1 raz to odrazu nazywasz to bzdurnymi wypocinami?

Ciekawe...

Masz tam przeciez blaszki ktore scinaja swiatlo, i tam sa wlasnie oznaczenia...

Proponuje Ci zebys wlasnie rozebral, zobaczyl a potem "zasmiecal bzdurnymi wypocinami..." :twisted2:

Pozdrawiam
Opublikowano
Dobra dziewczyny przestańcie się drapać ,na obudowie odbłyśnika jest oznaczenie R/D ,L/G z obudowy soczewki natomiast wystaje plastikowy wskażnik który przy ruchu prawostronnym ustawiony jest w pozycji R/D w lewostronnym na L/G i tu jOhnny 2007 ma rację bo ta blaszka ma za zadanie przesłonić dolną część odbłyśnika żeby światło nie świeciło do góry.