Skocz do zawartości

BMW E32 735i Nie do uwierzenia!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam znowu problem ze swoja e32 735.

Stałem sobie w korku i nagle obroty na luzie same zaczeły mi skakać aż do 6 tys. Zgasiłem ją na chwile potem zapaliłem i to samo tylko że nie przekraczały 4,5 tys.

Dopiero po jakimś czasie wszystko sie unormowało. Ale pojawił sie dziwny przyrost mocy. Problem polega na tym że nie jestem w stanie ruszyć bez zdzierania opon. Na pierwszym biegu jak tylko lekko dodam gazu auto dosłownie od razu wkręca sie na obroty i nie nadążam z wrzuceniem dwójki. I tak na każdym biegu. Tak jakby miała 200 koni wiecej.

Nie bardzo wiem co robić bo tak nie da sie jeździć (szczególnie po mieście)

Komputer pokazuje spalanie 42 litry :( a to juz nie jest fajne.

Poza tym nie ma żadnych objawów silnik pracuje równo. Na luzie obroty są już prawidłowe.

Auto nie ma gazu i to jest manual.

Nie mam pojęcia co robić? byłem u mechanika rozłożył ręce i mówi że nie ma pojęcia. Zastanawiam sie nad serwisem ale może ktoś z was miał coś takiego i wie o co chodzi?

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Sprawdź stan uszczelek pod kolektorem dolotowym, miałem tak na początku defektu, tyle że auto w automacie. Uszczelkę stopniowo wydmuchiwało i ciągnął mnóstwo powietrza, a żeby równowaga była zachowana brał odpowiednio więcej paliwa... mnie doszło do 26l/100km.

Teraz czasem brakuje teg odejścia... :)

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano

Witam

Sprawdziłem stan uszczelek, komputer. Wszystko jest OK. Wszyscy rozkładają ręce. Nikt nie wie o co chodzi!!!!

Auto stoi bo dosłownie nie da się jeździć.

Jutro jadę do serwisu zobaczymy co powiedzą.

Może macie jeszcze jakiś pomysł???

Pozdrawiam!!1

Opublikowano

Witam!!!!

Pojechałem do serwisu i powiedzieli że jeszcze w życiu się z czymś takim nie spotkali :jawdrop:

Mechanik który pojechał na jazdę testową wysiadł blady :)

Zostawiłem auto , maja zadzwonić jak dojdą co to może być!!!

Opublikowano
Napewno coś z elektryką,ja miałem ten sam problem w e30 325e 2.7eta,sam wkręcał się na obroty i też na maksymalne czyli ponad 4tyś obr.,miałem zwarcie w wiązce elektrycznej silnika(przetarły i zwarły się przewody),po wymianie wiązki wszystko wróciło do normy.
Nur bmw e32
Opublikowano

A gdzie dałeś auto na serwis ?? - u kogo ?

Skoro mechanik wysiadł blady, to oby tylko sie tam nie uczyli obsługi 7er na Twoim aucie.

Opublikowano

Witam!!!

Gaz mam na linkę więc to też nie ten problem :(

Panowie auto jest u Misiaka.

Dzisiaj tam podjadę i dowiem sie co i jak!

Dam znać ja to wygląda!

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Witam!!

Słuchajcie auto sprzedałem bo coś we mnie pękło !!!

Okazało się że uszkodzony jest komputer,przepustnica oraz cały przepływomierz , do tego miała jakiegoś dziwnego chipa-a założonego w sposób naprawdę spartański.

Nie chodzi nawet o koszty naprawy!! Ten samochód kupiłem 3 miesiace temu i od tamtego czasu zepsuło się już chyba wszystko poza fotelami :)

I po prostu straciłem cierpliwoś.

Ale to nie koniec mojej przygody z e32 :) juz kupiłem drugą :)

Technicznie jest igiełka ( autko z niemiec) lakier tylko jest matowy więc zaczynam malować :)

Podeśle fotki to sami ocenicie .

Pozdrawiam!!!!