Skocz do zawartości

efekt rakiety po wymianie amortyzatorow....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymienilem przednie amortyzatory z "no name" na Bilstein B4... poza tym wymienilem wszystkie elementy przedniego zawieszenia ( poza sprzezynami ) ... teraz samochod wyglada jak startujaca rakieta :( czy to sie jakos ulozy czy musze zmienic sprzezyny na jakies nizsze ?? prosze o pomoc... pozdrawiam
Opublikowano
może miałeś obniżone zawieszenie (krótkie sprężyny -40mm+ i sportowe amory) a te Bilsteiny, które kupiłeś nie są sportowe..? Zasada jest, że przy krótszych sprężynach (40mm i więcej trzeba założyć sportowe amory)
Opublikowano
Na pewno nic sie nie UŁOZY

Dokładnie - to nie polonez, który po pół roku od klepania resorów stopniowo schodził na glebę :P:P

Albo miałeś kolego ułamane zwoje spręzyn i dlatego tak nisko ci stał a teraz stoi wyżej - albo miałeś kolego obnizone zawieszenie.

Pzdr,

Opublikowano
no tez tak mysle ze nic sie nie ulozy... tylko pytanie co proponujecie... bo mam nowe amorki a stere sprzezyny.... wiec nie wiem co mam dalej dzialac... nie jedna terenowka nie ma takiego przeswitu jak ja ;(
Opublikowano
qrde... no ale symbol produktu sie zgadza z tym co tam dedykowane jest do mojej buni :( ... co mam sobie jakies sprzezyny zalozyc ?? - ile ?? skroci to pewnie znacznie zywotnosc nowych amorkow :(